kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Wednesday, December 30, 2009

saya memang suka membazir..=)


saya pergi JB last week..
ingat nak jalan2 je..
gaji tak dapat lagi mana boleh shopping2..
tapi tengok la apa saya beli..
semuanya saya belum tahu nak guna untuk apa..


grosgrain ribbon and magnetic tape
saya beli kat Daiso, Jusco Bukit Indah..
memang best la Daiso..
rasa nak beli semua barang..
hehehe..


ini pula chinese felt book lagi..
saya beli kat Harris Book Store..
kat Jusco Tebrau..
yang ni lagi membazir..
rambang mata tak tahu nak pilih yang mana satu..
akhirnya saya beli dua2..

saya memang tak boleh pergi book store..
cepat sangat rambang mata..
nasib baik aritu saya berjaya tahan nafsu beli cross stitch mag..
hehehe..

stash swap..



ini stash yang saya dapat dari kak akmal..
cantik2 semuanya..
saya suka..
=)


ini pula surprise gift..
yang ini lagi la saya suka..
chinese felt book..
terima kasih banyak2 ye kak akmal..
tak sangka akan dapat buku best macam ni..
=)


ini pula sedikit review
cover page gambar kek
tapi kat dalam ada macam2..
semua cute2..

siapa yang suka dengki tak pasal2 dgn saya tu..
sila la dengki sekarang..
saya dapat buku best..
kamu ade ke?=P

p/s: sorry ye..saya malas nak ambik gambar elok2..dah la guna camera cikai je pastu malas nak edit..bila dah malas memang tak boleh nak buat apa..hehehe..

Monday, December 28, 2009

setelah sekian lama..




ini semua order dari my cousin..
aritu time dia datang amek kat rumah saya tak sempat pun jumpa dia
tak tahu la dia suka ke tak..
hope dia suka la..
=)

dah lama sebenarnya saya tak menjahit secara besar-besaran camni..
aritu ingat dah tak busy..
so saya menjahit sampai pukul 3 pagi..
punya seronok menjahit sampai tak perasan dah lambat..
bila tengok hasilnya..
hilang semua rasa penat..

saya tak boleh nak update panjang2..
saya tengah berenti berehat seketika dari Oracle..
nanti saya nak update lagi
pasal stash swap
dengan cuti2 di JB..
tunggu ye....


p/s: tenkiu ye jadi follower saya..nanti saya cari masa jahit sumthing untuk korang..=)

Monday, December 7, 2009

secebis hadiah untuk follower..=)


sebagai tanda terima kasih..
saya nak kasik secebis hadiah untuk follower saya..
sori la..saya tak mampu nak bagi kat semua orang
so saya pick sorang dulu untuk kali ini..


birdie mini pouch and butterfly hairclips..
hadiahnya tak seberapa pun..
nama pun secebis hadiah..

amaran: dalam gambar memang nampak sedikit cantik..yang real tak cantik mana pun..

jadinya untuk kali ini
saya pilih..


oleh itu..
sitisifir10 sila email saya ye semua detail kamu..
nama, alamat dan no hp..
bintangbiru_dms(at)yahoo(dot)com

kalau dalam masa seminggu sitisifir10 tak email saya..
saya akan pilih orang lain pula..


Tuesday, December 1, 2009

entry carca-marba..


harap2 kali ini tak hilang lagi..
=)

as usual..1 entry banyak2 cerita..

cerita 1
saya dapat free gift lagi dari cimbclicks..
terima kasih cimbclicks..
ini kali kedua saya dapat free gift..
yang 1st dapat free movie ticket..
kali ini dapat Mr.Octo pula..


cute kan?


sudah menjadi mainan Hana..
Hana sekarang dah ada skill bergambar..
kita cakap '1..2..3..'
dia dah stand by nganga mulut..
kecik2 lagi dah ada gaya tersendiri..
=)

cerita 2
saya beli mesin jahit baru..
kecik n cute macam tuan dia..=P
tapi kecik2 cili padi ni..
jahit apa saja pun boleh.
setakat felt 4 lapis memang no prob..
seluar pun dah saya cuba..
so far..memang memuaskan hati..
saya beli kat lelong.com
harga pun reasonable..


kecik je kan..
botol air mineral tu pun lagi tinggi..

cerita 3
saya join stash swap..
nama saya ada dalam group 3..
saya akan dapat stash dari kak akmal
dan saya akan kasik stash to kak noor..
tapi memandang saya sekarang tengah MC selama 2 weeks..
jadinya saya tak dapat pos semua stash to kak noor..
dan kepada semua kawan2 craft..
saya minta maaf sangat2
takut next project akan terjejas kerana saya..
=(


stash swap yang di organise oleh kak hani


Monday, November 30, 2009

kisah tidak sihat


lately..saya asyik tak sihat je..
sejak pindah umah baru..
dan sejak Hana duduk kat nursery
mula2..saya demam selama seminggu..
tapi sehari pun saya tak amek MC..
banyak benda yang nak kena settle..
kepala pening tahap max pun saya kena masuk meeting gak..
ada 1 projek yang en.bos dah lepaskan pada saya
memang tak boleh nak lari..
susah kan kalau dah kerja ni..
tanggungjawab besar..

sekarang ni..saya merana sakit mata pula..
1st time sakit mata teruk2 camni..
pedih yang amat..
nak buat pape pun susah..
saya lagi rela demam teruk2 dan terpaksa pergi kerja
dari sakit mata walaupun duduk umah saja..
mata saya merah macam pontianak..
saya ada snap pic untuk letak dalam blog ni.
tapi terlalu menakutkan..
so cancel upload..
huhu..

berkenaan sakit mata saya teringat 1 cerita..
Hakim [rujuk sini] sakit mata
jadinya Angah menjalankan sedikit penyiasatan
nak tahu dari mana Hakim dapat virus tu..

Angah: ada tak kawan Hakim kat sekolah mata dia warna merah?
Hakim: Erm...[diam seketika seperti berfikir] semua kawan Hakim mata dia warna hitam dengan putih je.

kanak-kanak memang jujur..
saya suka..
=)

Hana berbaju lembu..=)


tadi kan saya dah taip panjang2..
pastu tak tahu la masalah apa dengan blogspot..
hilang semuanya..
benci betul la..

oleh kerana terdapat sedikit masalah mata
saya tak dapat nak taip panjang2 semula..
[tak ada la panjang sangat pun..tapi mengambil masa yang lama sebab saya sakit mata..tak boleh tengok komputer lama2..mata asyik berair je dan sedikit pedih]
jadinya saya update pasal benda lain dulu..


Hana berbaju lembu..
[sila rujuk sini]
bersama Mr.Octo..free gift from cimbclicks
cute tak Hana?



yang ini pulak posing bagi nampak ekor..
pandai pulak minah ni tunjuk ekor dia..
hehehe..
[sila abaikan suasana bersepah di dalam bilik]


Wednesday, November 11, 2009

MsCraft Giveaway..


lately banyak giveaway yang saya terlepas nak join
sedar2 je dah ada winner.
saya masih lagi dalam stage busy..
hopefully it will end soon..


yang ni giveaway dari MsCraft Shoppe..
saya selalu beli kain felt secara pukal di sini..
Cik Kema & Cik Rai owner blogshop ni..
diaorang sangat nice..
=)

nak join giveaway ni senang je..

1) comment kat sini

2) buat entry pasal giveaway ni..

itu saja.

tarikh tutup 11/11/2009 12:00pm

hope saya bertuah kali ini..
=)


Tuesday, October 27, 2009

unposted pic


pic ni semua saya plan untuk entry lain2..
tapi sebab saya dah malas
saya upload semua dalam 1 entry
dah berkurun juga saya simpan pic ni semua
semuanya sebab
M.A.L.A.S


last minute order from kak oja
my ofismate..
order 2 hari before cuti raya
siap sehari sebelum cuti raya
saya tak tidur nak siapkan ini semua..


hadiah giveaway untuk kak yana..
kamu check blog kak yana..
dah lama dia letak gambar hairclips ni..
bulan lepas kot..
huhu..


ini pula..
saya snap dari balcony umah baru..
saya dah berpindah..
tapi masih dalam Kuantan
duduk tengah bandar pula sekarang ni
malam2 susah nak tidur sebab bising
mat rempit ramai sangat..



ini saja nak tayang muka sendiri..
huhu..

p/s: semua gambar tak cantik sebab saya snap guna camera hp yang tak canggih..[rujuk gambar terakhir]


Tuesday, October 20, 2009

set free..



if we could see that this was all that we need

inside our minds

bodies and souls

we wouldn't run and we would let go

cause we'd realize

that we had

that we had no control

-set free by katie gray-



saya ada membebel sikit kat bawah ni..

tapi password protected..

kalau nak baca boleh tinggalkan email ye..


Thursday, October 15, 2009

Your Cheatin' Heart


this is something i got from one tree hill s07e05..

jamie: do you still love uncle David?
quinn: yeah..why would you ask me that?
jamie: why aren't you with him?
quinn: it's a lot of little things.
jamie: like what?
quinn: i don't know..it's complicated.
jamie: that's not a very good answer.
quinn: i know..

Monday, October 5, 2009

yay!!!!dah konvo..=)




from left: half of Fairuz Fadila..Amir Khalid and me..

tak sempat lagi nak upload pic
yang ini curi dari facebook budak jupem..
nanti kita cerita panjang2 ye..
banyak kerja menanti ni
huhu..

kawan2 semua..
CONGRATULATION!!!!
panjang umur kita jumpa lagi..
=)

Wednesday, September 30, 2009

101st post & scrunchies giveaway by Boey Joey



giveaway from BoeyJoey
click the pic for details
there are 2 scrunchies to win for every 6th person who comments..
so..just try my luck..

teringat time sekolah dulu..
Angah selalu sangat buat benda alah ni..
match with our baju kurung..
nice..
=)


long time no see..=)


masih belum terlambat rasanya..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN


dah lama kan saya tak update blog ni
macam2 hal jadi lately..
ditambah juga dengan kemalasan..
=P

so..
ini ada sedikit gambar saya nak share..
mini pouch untuk kawan2 adik bongsu saya


semua untuk budak sekolah
macam2 words ada..
budak2 la katakan..
=)



in process..
cantik tak tray saya tu?
saya rembat Mama punya..
huhu..

Tuesday, September 29, 2009

sesi bercakap dengan diri sendiri..


mulut rasa nak meyumpah seranah

JANGAN!!!

tak baik..

ok

ok

ok

senyum Dayang..

Monday, September 28, 2009

after 1 year and 8 months.


now..
i see your true colors..
no more regrets..
just a big thank you..
*smile*



Monday, September 14, 2009

Coolababy ClothDiaper giveaway..


jom la join ramai2..
giveaway kat sini..


best kan hadiah die..

1WETBAG + 1CD(w. 1 insert)+1cute legging!

ni semua ofcos la bukan untuk saya..
tapi untuk Hana..
Angah dah start pakaikan CD untuk Hana..
memang jimat la..
kalau kamu belum pernah cuba..
jom join giveaway ni..
mana tahu ada rezeki..
=)

Thursday, September 10, 2009

5 perkara..


macam2 saya nak cite dalam blog ni sebenarnya..
tapi

1) saya macam sedikit malas
2) saya tak bawa camera..banyak gambar belum transfer lagi
3) kerja kat ofis masih banyak tak settle

apa yang saya nak update dengan kamu sebenarnya..

perkara 1..
minggu ni saya banyak buat kerja luar..
baru arini ada kesempatan untuk masuk ofis..
esok pun kena ke luar daerah lagi..
penatnya..

perkara 2..
saya mintak maaf banyak2..
sebab belum ada kesempatan
untuk melawat blog kamu yang join giveaway saya dulu tu..
insyallah..bila semua kerja ofis dah settle
saya akan datang melawat kamu dan meninggalkan jejak..

perkara 3..
saya baru dapat kad jemputan konvo
saya konvo 4 Oct nanti
dah tak sabar nak jumpa kawan2..
lebih setahun tak jumpa..
boleh update macam2 hot stories ni..
hehehe..

perkara 4..
pening juga pasal konvo ni..
pasal ambik jubah dan gambar
pasal nak booking hotel
dan juga..
pasal bila nak jumpa kawan2 untuk update hot stories..
huhu..

perkara 5..
saya sudah bertukar status..
kembali single mingle seperti dulu..
=)

ok la itu saja..
nanti saya free sikit saya letak gambar2 craft saya..
bye2..

p/s: ika..gambar baju tu pun tak sempat nak transfer lagi..nanti aku send email je la kat ko..malam sikit ye..

Tuesday, September 1, 2009

as promised..



ini list mereka yang join giveaway saya..
saya rasakan..dalam list kat bawah ni..
tak lebih dari 10 orang yang saya kenal
takpun saya pernah melawat blog mereka
sebelum saya buat giveaway ni..
yang lain semua adalah kenalan baru..
terima banyak2 ye..
bab kata iylia..
traffic blog saya meningkat berganda2 sekarang ni..
=)

nawal

and the winner is.....
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...


~YaNa CoRnEr`

tahniah ye kak yana..
bagi dayang seminggu untuk siapkan hairclips tu
dan beberapa hadiah lain..
=)

siapa yang tak menang jangan kecewa ye..
doakan saya masih rajin menjahit di masa2 akan datang
nanti saya boleh buat giveaway lagi..
ok..
*smile*

terima kasih..=)


saya sungguh tidak sangka
seramai ini yang join giveaway saya..
winner saya akan umumkan malam esok..
sabar ye..
esok saya ada presentation dengan client..
so malam ni just sempat buat entry pendek ni je..


kepada mereka2 yang join giveaway..
terima kasih ye..
di atas sokongan dan juga pujian kamu..
jangan risau..
saya akan melawat blog kamu semua dari semasa ke semasa..
dan akan add blog kamu dalam bloglist saya dan juga jadi follower kamu semua..
=)


Monday, August 31, 2009

Dayang's Giveaway..


ini first time saya buat giveaway..
sedikit berdebar pula..
huhu..

nak join senang je..

1) comment kat entry ni..
2) dalam comment tu..tulis la barang apa yang kamu paling suka dalam blog saya ni
[yang saya jahit sendiri dan pilih 1 sahaja]
3) pastu buat entry pasal giveaway ni dalam blog kamu..
4) kalau siapa2 yang tak ada blog boleh send email kepada kawan2..dengan tajuk 'Dayang's Giveaway' pastu cc ke bintangbiru_dms@yahoo.com..

ok..tu je yang wajib..

saya akan menggunakan mr.random generator untuk pilih pemenang..

tapi..
untuk follower
dan juga mereka2 yang ada add blog saya dalam bloglist mereka
saya akan bagi hadiah extra kalau kamu adalah pemenang..
[tolong mention dalam comment ye..]

hadiahnya..
apa saja yang kamu suka dari blog saya..
dan juga beberapa hadiah lain yang saya akan tambah..


tarikh tutup pada 31 OGOS 2009..

***update***

untuk menyenangkan kamu semua
saya telah kumpulkan semua gambar hasil kerja tangan saya..


girlie pouch, small pouch, wrislet and hp pouch<--new


cross stitch patterns..


keychains..



hairclips..


not the baby..
just the peasant blouse she wear..
[suitable for 3 - 6 months baby]

GOOD LUCK!!!!

Thursday, August 20, 2009

new fabrics!!!



cantik kan?
bukan pic tu yang cantik tapi kain2 tu..
saya beli semuanya dari Spinningspool Shoppe
kain yang Kak Lin jual semua cantik2..
harga pun berpatutan..
ada banyak design baru
geram saya tengok
tapi mengenangkan duit tak berapa nak ada
cukup la dengan kain2 kat atas tu dulu..

saya beli 3 design 1/2 yards
and 3 design lagi FQ..
cukup la rasanya nak buat dress untuk Hana
dan juga wrislet untuk saya..
untuk kamu?
tunggu ye..
=)

Wednesday, August 19, 2009

order dari kawan2..


ni order dari kawan2 kat UTeM dulu
terima kasih ye kerana menyokong saya..
=)


yang ini order dari en.keri..
gambar seperti biasa la.. still tak cantik
tak ada masa nak edit2..
saya nak susun macam ni pun dah kira rajin gak la tu
=)


ini order dari zalikha..
ok tak makcik?
lain kali jangan order banyak2 macam ini lagi ye..
sakit tangan nak jahit satu2 tu..
kena bayar lebih ni..=P
hehehe..

ok la tak boleh nak membebel panjang
ada server yang tak ok lagi ni
adoi..
banyak betul kerja sekarang..
tak sempat dah nak bersantai2..
bye2..

next entry mungkin ada sedikit habuan untuk kamu semua..
=)

Friday, August 14, 2009

cross stitch mag..



dah lama saya tak buat cross stitch
tengah di landa perasaan M.A.L.A.S..
tapi saya tak pernah miss beli mag ni..
tiap2 bulan saya beli
lepas tu saya simpan buat perkasam..


saya selalu teruja dengan design2 yang cantik dalam mag tu
sebab tu saya beli jugak..
then, dalam mag tu ada review untuk next month issue
pastu saya pun teruja lagi
dan beli lagi..
macam tu la tiap2 bulan..
membazir kan?
mag tu bukannya murah..
cukup untuk belanja makan saya seminggu..
tapi entah la..
saya tetap nak beli..
=)

ada siapa2 tak yang berminat nak pinjam?
kalau nak pinjam boleh je..
tapi kamu kena buat something untuk saya from the mag..
boleh?
kalau berminat boleh email saya ye..
dari mag tu terus jadi perkasam
apa salahnya saya share dengan kamu yang rajin tu..
=)

Thursday, August 13, 2009

busy bee..


saya sangat busy skang ni
keje kat ofis berlambak2..
macam2 prob tak settle..
adoi..sangat penat
tapi saya masih boleh curi2 masa sikit untuk menjahit..
mana boleh tak menjahit
tak lengkap hari saya tanpa menjahit..
huhu..


pernah tengok tak baju yang Hana pakai tu?
kat sini kan?
gembira hati saya bila tengok Hana dah boleh pakai..
=)

Friday, July 31, 2009

masih belum terlambat rasanya..


here another giveaway i've join
from Spinningspool Shoope..

All you have to do is :

1. Add Spinning Spool Shoppe to your blog lists
2. Promote Spinning Spool Shoppe in your latest blog entry and add Spinningspool Shoppe link in the entry
3. Leave your comments there as this would automatically register you for The Spinningspool Shoppe Merdeka giveaway
4. Visit her other blog and leave comments there too.
5. Last, but not least join her site - be er follower, be her friend!

p/s: kat spinningspool shoope ada fabric yang cantik2..but still affordable..=)