kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Monday, November 30, 2009

kisah tidak sihat


lately..saya asyik tak sihat je..
sejak pindah umah baru..
dan sejak Hana duduk kat nursery
mula2..saya demam selama seminggu..
tapi sehari pun saya tak amek MC..
banyak benda yang nak kena settle..
kepala pening tahap max pun saya kena masuk meeting gak..
ada 1 projek yang en.bos dah lepaskan pada saya
memang tak boleh nak lari..
susah kan kalau dah kerja ni..
tanggungjawab besar..

sekarang ni..saya merana sakit mata pula..
1st time sakit mata teruk2 camni..
pedih yang amat..
nak buat pape pun susah..
saya lagi rela demam teruk2 dan terpaksa pergi kerja
dari sakit mata walaupun duduk umah saja..
mata saya merah macam pontianak..
saya ada snap pic untuk letak dalam blog ni.
tapi terlalu menakutkan..
so cancel upload..
huhu..

berkenaan sakit mata saya teringat 1 cerita..
Hakim [rujuk sini] sakit mata
jadinya Angah menjalankan sedikit penyiasatan
nak tahu dari mana Hakim dapat virus tu..

Angah: ada tak kawan Hakim kat sekolah mata dia warna merah?
Hakim: Erm...[diam seketika seperti berfikir] semua kawan Hakim mata dia warna hitam dengan putih je.

kanak-kanak memang jujur..
saya suka..
=)

3 comments:

Yati said...

Dayang,
get well soon! :)

Nadia Nazifah said...

get well soon jgk dyg!

ps: so cute la hakim hahah

dMasyri said...

kak yati: time kasih..

nadia: tq2..
hahaha..hakim mmg slalu camtu..jujur.