kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Sunday, December 28, 2008

barang untuk baby #1

last week..time jalan2 dengan iylia,along n noddy..

tetibe je dapat sms dari angah..

"org dah tahu dah apa org nk suruh awk beli tuk bakal anak sedara awk.bantal ngan tilam!huhu..make sure sarung dia cute gak tau!blh la start cr dr skang.nanti dah dapat gaji blh la beli..hehe!!"

saya reply..

"huhu..nnti org usya.org nk cr corak ala2 lembu skit.hehe!!!"

then tadi kitaorang berdua pergi jalan2..

tetiba jumpa benda comel di bawah..

masih dalam bungkusan..[cute kn???]


setelah dikeluarkan..[sgt cute kn???]


the lembu face..[sgt2 cute kn??]


aksi yang berbeza..[super duper cute kn???]

tanda harga..[murah je kan???]

saya n angah sangat teruja bila nampak benda cute ni..
oleh kerana harganya saya masih mampu bayar..
dan takut2 kalau tunggu dapat gaji..
nanti dah abis pulak..
jadi saya terus la beli untuk bakal anak sedara..
[nama je saya bayar..duit tu dulu angah gak yang bank in kan..huhu!!!]
jadi sekarang ni misi mencari tilam plak..
dan barang2 baby bercorak lembu yang lain pulak..
kalau kamu pernah nampak..
bagitau saya ye..hehehe!!!

p/s: sangat seronok bila ada orang lain berkongsi minat yang sama..lebih2 lagi bila kakak sendiri..huhu!!!

Friday, December 19, 2008

budak kecik ni pun saya rindu juga..


nama dia mohd masyrihakim..
panggil hakim je..
dia ni baru je 5 tahun..
tahun depan 6 tahun..dah sekolah tadika..

tapi saya kesian kat dia..
kecik lagi tapi dah ada macam2 masalah..
mama n ayah dia duduk kat kl tapi dah bercerai..
ayah dia warga asing..
mama dia tak ada kerja tetap lagi..
nenek dia pula duduk kat jb..
ibu tunggal..

sebab masalah2 di atas..
papa dan mama ambik dia duduk dengan kitaorang..
nama dia tu pun naim[adik bongsu saya] yang kasi
sebab memula dia sampai umah saya dulu..dia tak ada sijil beranak lagi..
papa yang paksa nenek dia buatkan cepat2..
sebab senang nanti nak sekolah..

dia duduk kat umah saya sejak 2 tahun yang lalu..
macam2 ragam gak dia ni..

memula duduk umah kitaorang..
dia ni sensitif sangat..
suka merajuk..orang marah sikit mula la mengundur ke belakang..
pastu air mata pun bergenang..
lagi 1..dia ni kuat sangat melawan..
lagi2 dengan mama..dia tak takut langsung..
mama marah..dia boleh jeling je kat mama..
pernah sekali tu..
along marah dia sebab kurang ajar dengan ayah dia..
pastu boleh dia angkat tangan nak pukul along semula..
ish!!!saya tak tahu apa dia fikir..
saya dan adik2 yang lain memang takut sangat dengan along..
kalau dengan papa kitaorang berani lagi..
tapi dengan along jangan main2..dia memang garang tahap maksima..

tapi ada gak yang seronok..
biasa la budak2 macam2 kerenah..
lagi2 dalam percakapan..
1) telur dia panggil letur
2) seronok jadi senorok
3) kaler hijau dia panggil warna daun
4) kalau kita cakap esok lusa..dia pulak cakap esok jauh-jauh..kalau tanya dia bila nak balik umah mama?dia jawab..'nanti la..esok jauh-jauh baru hakim balik umah mama..'
[boleh kawan dengan shasha ni..hehehe] 

lagi 1 yang tak boleh lupa..
dia pandai berlakon..
dia suka sorok remote..bila orang cari dia buat tak tahu je..
nanti dia pura2 jumpa remote tu..'eh!!!remote ni ada kat sini pulak' 


raya haji yang lepas..
macam biasa ayah dia datang sebab nak buat korban
lepas abis korban ayah dia bawak dia balik kl
sebelum hantar dia ke jb semula..
tapi mama kata dia menangis2 tak nak ikut ayah dia..
rasa pelik sikit..sebab biasanya dia nangis nak ikut..
macam dia tahu2 je nak kena hantar ke jb..
kesian kat dia..

kalau ikut dari dia cakap..
dia tak suka pergi umah nenek jb tu..
dia lagi suka duduk kat kampung dengan kitaorang..
tapi bila nenek dia kata nak bawa dia sekolah kat jb..
kitaorang dah tak boleh nak buat apa..
memang kesian kat hakim..

hari tu nenek dia call mama..
nenek dia cerita..
ari ahad lepas hakim tetiba je bangun tido awal..
pastu dia cakap dia mimpi pergi klcc..
jalan2 dengan atuk dan nenek kampung [panggilan utk mama n papa]
pastu atuk belikan dia mainan..

lagi 1..dia selalu tanya nenek jb
bila nak hantar dia balik kampung semula..
kesiankan dia..
saya rasa nak menangis bila mama cerita semalam..

saya tak tahu bila saya boleh jumpa dia lagi..
weekend ni nenek dia datang ambik semua barang2 dia..
sebab next year dia dah start sekolah kat jb..
tapi nenek dia tak nak bawa hakim jumpa kitaorang..
sebab nanti mesti susah nak pujuk hakim tu balik jb semula..

kitaorang semua tak tahu kenapa dia lagi suka duduk kat kampung..
kalau tanya dia..
dia cakap sebab kat kampung ada banyak mainan..[biasa la budak2]
tapi nenek saya cakap..
'budak kecik ni dia tahu siapa yang buat baik dengan dia..siapa yang buat tak baik dengan dia'
[kamu paham2 sendiri saya malas nak komen panjang2..]

saya sedih sangat2..
saya tak tahu bila boleh jumpa dia lagi..
yang penting sekarang ni..
saya r.i.n.d.u dia..

p/s: saya sebak ketika taip entri ni..air mata pun dah bertakung..tapi tetiba je ajay devgan panggil suruh buat kerja..ish!!!terus hilang mood sedih saya!!!

r.i.n.d.u...




malas cakap banyak..
yang penting saya rindu mereka di atas..
tak sabar nak tunggu ari ahad nanti..
nak jumpa beberapa orang dari mereka plus Along (tiada dalam gambar)..

Tuesday, December 2, 2008

genting yang merisaukan..

Hari ini hidup saya penuh dengan kepura-puraan.
Pagi tadi en.kecik tegur saya..'doing your report?'
saya pun just mengiakannya..
saya takut dia kasi saya keje banyak2..
esok saya dah nak cuti.
kalau dia bagi keje arini mesti saya kena siapkan terus..
kalau banyak..mesti kena balik lambat..
taknak la saya camtu..
saya nak pegi umah papa balik keje nanti..
supaya esok perjalanan saya lancar skit..

So dari pagi tadi saya pun pura2 la buat report ni..
bukak word.pastu tenung2..
pastu pura2 menaip..
pastu tenung lagi..
pastu bukak google..wat searching.
konon search sumthing untuk report la..
padahal search lirik la..
search free novel la..macam2 la lagi..

Sekarang pun saya tengah berpura2 gak..
konon taip report..
padahal saya taip entry untuk update blog..
[saya taip kat dalam word dulu..huhu!!!]

Sebenarnya saya betul2 tak sabar nak tunggu esok..nak tengok apa jadi.
saya dah lama tak pergi genting..pastu kali ni nak kena pergi sorang2 plak tu..
cuak gak..apa la jadi esok..
sempat ke tak saya sampai before program tu start..
program tu nanti macamana..
nanti ada tak orang nak kawan dengan saya..
wah!!!macam2 ada dalam kepala saya sekarang ni..
kerisauan yang tak dapat dibayangkan..

Oh!!!kamu yang free esok nak tak teman saya pergi genting???

Monday, December 1, 2008

ini namanya takut tak bertempat

saya dah dapat 1 job offer kat kuantan..
syukur alhamdulillah..akhirnya dapat gak saya kembali ke pahang..huhu!!!

tapi masalahnya..
saya kena pergi training dulu 2 hari kat genting..
tarikh..3 & 4 dec 2008..
jatuh pada hari rabu dan khamis..
maksudnya saya kena mintak cuti dengan en.besar..
adoi..ni yang saya malas..mintak2 cuti ni.
saya tengok orang lain senang je nak mintak cuti..
tapi bila time saya..cuaknya tak tau nak cakap macamana..
berdebar2 sampai menggigil tangan..huhu!!!

saya mengalami episod berdebar ni since pagi tadi lagi..
memula ingat nak tanya en.kecik je dulu..
pastu biar dia yang tanya en.besar..
tapi oleh kerana saya masih tiada keberanian..
saya tangguh dulu..ingat nak tanya en.kecik after dia pergi lunch..
biasanya after dia lunch..mood dia ceria sikit..
buat keje sambil nyanyi2 kadang2 tu..hehehe!!!

tapi tadi bila saya balik dari lunch..
masuk je dalam ofis..saya dengar suara budak kecik..
ni mesti en.besar ada..budak kecik tu mesti anak dia..
memula tu..saya senyum je kat en.besar and bertanya khabar..
saya duduk dulu kat pc saya..
pastu saya fikir2..
dalam hati..'time ni la nak tanya..kalau ada en.kecik and si sengih tu malu plak nanti'

bila saya tanya en.besar tu..
macam biasa la dia akan tanya2 sikit..
kenapa nak cuti?dapat keje kat mana?bila start and macam2 lagi la..
tapi sebenarnya bukan la dia nak marah2 pun..
dia senyum je..pastu cakap ok..

lepas dah tanya semua..baru la saya sedar..
kenapa la nak takut sangat..sampai berdebar2 sepanjang hari..
takde pun en.besar nak cakap tak boleh ke..nak marah2 apatah lagi..
dia senyum je..tu pun nak takut..
apa la Dayang!!!

p/s: en.besar n en.kecik sedang meeting dengan rqnet..so si ravi sengih ni kena jaga anak en.besar yang teramat la nakal..kesian dia..huhu!!!

Wednesday, November 26, 2008

Lemon Tree..Firda dan Hot.fm




saya dah addicted kat lagu ni..
lagu ni sebenarnya lagu fool's garden..
tapi telah di-korea-kan oleh park hye kyung
so kat bawah ni saya letak lirik yang english..
kalau letak lirik korea pun kamu bukan paham pun..

kalau siapa2 nak lagu ni..
boleh request kat ym..
saya malas nak cari link untuk download lagu tu..


I'm sitting here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time
I got nothing to do
I'm hanging around
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast
I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree

I'm sitting here
I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired
Put myself into bed
Well, nothing ever happens and I wonder

Isolation is not good for me
Isolation I don't want to sit on the lemon-tree

I'm steppin' around in the desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen and you wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just another lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
And I wonder, wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see
Is just a yellow lemon-tree

tetiba saya teringat satu kisah yang ada kena mengena ngan lemon ni..

beberapa bulan yang lepas
firda masih roomate saya..
siapa yang rapat ngan firda ni mesti tahu
betapa dia 'suka' dengan blackhead dia tu..

saya plak suka dengar radio..
satu hari..saya dengar dalam hot fm..
kalau nak hilangkan blackhead ni boleh guna lemon..

so saya and firda pun cuba la..

bagi saya yang berkulit macam warna tanah ni..
takde la nampak sangat kesan sampingan tu..
tapi bagi firda yang kulit dah ala2 warna tepung tu..
rupa dia dah macam anak mat salleh baru datang malaysia..
habis merah2..lebih2 lagi kat area atas pipi..
kesian dia..bukan salah saya ye..
salahkan hot fm..huhu!!!

thanks to sara aka jijah..


terima kasih kepada sara aka jijah
sebab bagi saya award ni..

saya tak boleh membebel panjang2..
masa sangat terhad..
saya sekarang berada di sebelah ajay devgan..

so saya nak kasik award ni kat

nutt
k.e.r.i
shasha
firda
pika
aisyah
emmy
ain
iylia


Tuesday, November 18, 2008

menyampah

pagi tadi macam biasa la..
saya pergi keje jalan kaki..
pastu lalu depan OCBC Bank..
tiap-tiap hari memang akan ada abang2-gatal-suka-bagi-salam..
diorang ni macam keje angkat2 barang kot..
sebab selalu saya lalu..mesti diorang tengah angkat kotak2..

biasanya diorang ni just bagi salam je..
pastu tanya2..
nak pergi mana???keje ke???dah makan???
macam2 la lagi..
setakat macam tu..
memang ada sedikit rasa menyampah tapi boleh la terima lagi..

tapi pagi tadi..
saya lalu la macam biasa..
pastu saya nampak sorang laki ni..
pakai kemeja..kemas la..
saya rasa ni mesti orang ni pangkat tinggi sikit dari abang2-gatal-suka-bagi-salam tu..
jadinya saya berperasaan sedikit lega..
dalam hati..'mesti diorang tak kacau hari ni..'

tapi hakikatnya..
bila lelaki tu nampak je saya lalu terus je dia kacau2..
buat bunyi2..
buat muka gatal..pastu bila saya lalu depan dia..
dia tahan saya..pastu buat suara gedik..
'adik..nak pergi mana ni??nak abang hantarkan??'

ohhhhhhh..tolong la..
saya geli sampai rasa nak muntah..
kamu bayangkan..
lelaki tu muka serabut macam perogol..
pendek..gemuk..perut buncit..
rambut kerinting..
lagi satu dah tua..macam dah ada anak bini..

kat sini sebenarnya bukan diorang je yang suka kacau2 orang ni..
pakcik umah depan esso pun sama gak..
sapu2 laman umah..sambil bersiul2..
pandang2 sambil sengih2 gatal..
lagi..pakcik2 kat flat mppj tu pun 2x5..
ada sorang tu..sambil dukung anak pun boleh kacau2 lagi..

bagi saya kan..
kamu lelaki2 muda yang suka kacau perempuan..
memang saya nyampah..tapi masih boleh terima..
tapi..
kamu lelaki2 tua dah ada anak bini..
dah umur macam ayah saya..
tak payah la kacau2 perempuan lagi..
insaf la..
kalau kamu tengok anak perempuan kamu kena kacau macam tu..
ada rasa nak marah tak??

p/s: sejak ravi sengih ni balik..perjalanan download saya tidak lancar lagi..ktorg kena berebut..sape cepat die dpt..huhu!!!

Thursday, November 13, 2008

D.A.P

Saya secara tak sengaja dah terinstall DAP

[saya bukan berpolitik..nama betul dia Download Accelerator Plus]

skang keje men-download saya menjadi semakin mudah..

tapi saya masih lagi keliru..

transfer rate dia akan berubah dalam sekelip mata..

memula kamu tengok 169 KB/s..

pastu kelip mata..

dah tukar jadi 0.1 KB/s..

pelik kan???

lagi satu..ape yang 4 connections tu???

internet connection ade 4 ke??

ishhh..keliru..saya keliru!!!

kan saya dah kata..saya bodoh sikit dalam bab2 network ni..huhu!!!

p/s: ketika menaip entry di atas..ajay devgan datang..tanya pasal apa saya kena buat after habis LI ni..bila saya kena hantar report semua tu..bila saya dah terangkan semuanya..dia kata saya boleh letak inventory system yang saya kena check berkali2 tu dalam report nanti..yeah!!!!selesai satu masalah..saya dah boleh start buat report LI..hehehe!!!

p/s/s: to pika..aku xde mood la nak amek gambar skang..lgpn ajay devgan mesti wat muka pelik bile tgk tetibe je aku amek gmbr..so aku wat tag tue lambt skit ye..

good girl vs bad girl

malam semalam saya ada sesi pillow talk dengan kak siti, roomate baru saya..
dia terkejut sebenarnya sebab saya cuci toilet..
ye la..saya kan budak baru..
dia segan la bila saya pergi cuci toilet tu sampai berkilat..[rajin kan saya???hehehe]

dia kata dulu time memula dia masuk umah tu..dia selalu gak mengemas..
cuci toilet..sapu sampah..mop lantai..
dia kan keje petang..so ada la masa nak buat semua tu time pagi2..
tapi bila dah lama2 duduk kat situ..
dia rasa dia sorang je yang bersungguh2 buat semua tu..
orang lain nak tolong buang sampah pun malas..
so dia dah tak merajinkan diri lagi nak buat semua tu..
just dalam bilik ktorg je la dia selalu kemas..
yang kat luar tu..bila dah tak tahan sangat baru dia kemas..
ye la kan..yang mengemas sorang je..yang buat sepah sampai 6 orang..
mana larat macam tu..[dah macam mama punya ayat bila membebel..huhu!!!]

so dia pesan kat saya..
"kalau larat kemas la..kalau tak biarkan je..jangan sampai kita tak boleh nak buat keje lain sebab sibuk mengemas umah.."

sebenarnya..
saya ni bukan la rajin sangat nak mengemas..
bagi saya..
tak kemas takpe..tapi jangan pengotor..
sebab tu la saya cuci toilet tu sampai berkilat..
ye la..cuba kamu pikir..
kamu nak basuh baju atas lantai toilet..
tapi kalau lantai tu pun xbersih..
macam mana baju yang kamu basuh tu nak bersih..
betul tak???
lagipun toilet umah saya tu..
dah kotor sangat..
saya dah sampai tahap nak masuk pun geli..
so since 1st day saya masuk umah tu..
saya dah cuci toilet secara berperingkat..
sampai la semalam baru saya cuci secara menyeluruh..
tu yang kak siti baru perasan..huhu!!!

lagipun..sebagai perempuan..
saya rasa saya kena jadi pembersih..
tak banyak sikit pun jadi la..
malu la..kalau orang kata kita ni pengotor..
perempuan + pembersih = good girl
perempuan + pengotor = bad girl
betul kan???

p/s: saya masih lagi takde keje skang ni..ajay devgan sejak si ravi sengih balik..dah tak peduli saya lagi..saya chat depan mata dia pun..dia buat tak peduli pun..bagus gak kan camtu..macam skang ni..saya tengah menaip laju2..dia tak peduli pun..kalau dulu mesti panjang je leher dia nak tengok saya buat apa..hehehe!!!

Tuesday, November 11, 2008

5 perkara



Perkara 1

Saya dah pindah umah baru..lagi murah dan lagi meriah
1 umah kongsi 7 orang..
saya xperlu lagi duduk menyendiri dalam bilik macam kera sumbang..
kalau saya mati lepas ni..bukan lagi sebab mati xbercakap..
tapi 1 je saya xsuke..toilet mereka kurang memuaskan..
ape perasaan kamu..budak baru pindah bersihkan toilet sampai berkilat..
kamu dah duduk umah tue bertahun2..
ade x rase cam nak ngumpat budak baru tue???

Perkara 2

Roomate baru saya nama die kak siti..die ni tua 7 tahun dari saya..
die cikgu kat sek.assunta..keje die start pkul 12.30 sampai 6.30..
best kn jadi cikgu..next week cuti sekolah sebulan..die pun cuti sebulan gak..
pagi-pagi saya nak pegi keje..die tolong bukakkan pintu..
pastu pesan.."jalan baik-baik ye dayang.."
ohhhh...saya rase disayangi..

Perkara 3

Last weekend..saya tido umah Papa..
Nutt dan Fida pun ade gak..
saya bawak laptop saya pergi umah Papa..
takut dah ramai2 nanti xcukup plak 1 laptop je nak tengok cite..
pastu sebab saya nak kuar ngan Along n Emmy plak ari ahad tue..
saya tinggalkan laptop kat umah Papa..
konon xpe la xde laptop..
kawan2 kat umah dah ramai..tv pun ade..
tapi sekarang saya rindu laptop saya..
saya memang xbleh hidup tanpa laptop or computer..
memang saya budak science computer sejati..

Perkara 4

Kat office saya dah xde keje skang nie..
ajay devgan pun dah xtau nak bagi saya keje ape lagi..
ade ke suruh saya check semula inventory system yang dah dekat 10 kali saya check tu..
tue la..dulu bagi saya flowchart banyak2 suruh siapkan cepat2..
dah skang xtau nak watpe ngan saya..
bile en.besar datang mula la gelabah..
hohoho!!!

Perkara 5

Ravi sengih baru pulang dari india setelah sebulan bercuti..
ajay devgan pun dah nampak ceria sikit..
dari tadi xhenti cakap..
macam2 la tue nak cite kat ravi sengih tue..
maklum la mereka kan bestfren..
saya gak la yang masih kesunyian di office nie..huhu!!!

p/s: sy dah addicted kat lagu korea skang..kamu yang ade lagu korea best2 bleh la send kat sy ye..hehehe!!!

Friday, October 31, 2008

dah lama tak cerita pasal kura-kura..

Semalam..Alang a.k.a adik lelaki saya sms..
die kate..

"lupe la nak bgtau awak.ari2 Papa letak kura2 awak kat dalam kolam Adik [nie adik lelaki bongsu saya atau lebih dikenali sebagai Naim]. best tengok die berenang laju je..huhu"

kalau kamu tahu betapa saya menyukai kura2..mesti kamu tahu betapa excitednya saya dapat sms tue..rase macam skang gak nak balik chini semata-mata nak tengok kura2 saya berenang-renang..hehehe..

nie rupa kura2 saya..yang berwarna coklat2 sikit tue..die bersaiz besar sikit dari tapak tangan saya..yang kura2 sebelah tue..saya bela dari besar tapak tangan..dah besar kn die skang???

last weekend..time saya kat kampung..kebetulan adik bongsu saya juga ada di rumah..oleh itu saya berpakat dengan dia untuk bersihkan kolam kura2 nie..rupa kolam terlalu hodoh..kalau ada naga dalam kolam tu pun..tak de siapa sedar..

ini adik bongsu saya..dia sibuk nak tayang ikan dia yang konon2 pemakan lumut so boleh tolong bersihkan kolam..tapi macam xberguna sangat pun..kolam tue masih lagi berlumut tahap dahsyat walaupun ikan tue dah membesar dua kali ganda..

p/s: nampak tak air kolam yang hijau pekat likat tue???tue la rupa kolam sebelum di bersihkan..

nie rupa semua kura2 sebelum di bersihkan..bau diaorang pun sangat2 busuk..

tugas membersih kura2 diserahkan kepada saya..saya berus mereka menggunakan sabun breeze Mama..agak2 dia rase pedih x???

mereka setelah dibersihkan..yang dalam bulatan tue yang paling kecik..yang dalam gambar bersama kura2 yang masih kecik tue..dia paling kecik di sini tapi dia masih besar di sisi kura2 coklat tue..

setelah beberapa jam dibersihkan..baru la ada rupa kolam sikit..kalau tak..dah macam paya..pokok2 yang terapung tue bukan hiasan ye..itu la makanan untuk kura2 tu semua..nanti dalam seminggu abes la semua pokok2 tue..tinggal akar je..huhu!!!

Papa kate kura2 memang suka duduk kat tempat yang teduh..lagi2 bile kolam tue baru dibersihkan..kalau dah berlumut air dalam kolam lagi sejuk dari air yang masih bersih..kalau ikutkan pun habitat semula jadi kura2 nie kat tempat2 yang macam paya..yang kotor2 tue la yang diorang suke..huhu!!!

p/s: semua kura2 di atas..kitaorang kutip kat tepi jalan[kecuali kura2 coklat..yang itu saya beli dengan harga rm8]..duduk di kawasan kampung ni memang banyak jumpe kura2 melintas..huhu!!!sekarang semua sedara dan rakan2 family ktorg tau pasal kura2 terbiar yang ktorg jaga..so kadang2 ade gak yang datang umah ktorg bawak kura2 sebagai buah tangan..

p/s: saya ada 13 flowchart kena siapkan sebelum hari isnin..ada lagi 6 yang belum siap tapi saya masih sempat berkarya di sini..hehehe!!![ajay devgan pegi lunch..bleh menaip laju2..huhu]

Wednesday, October 29, 2008

tertinggal satu..


p/s: saya terlalu bosan arini..oleh itu, saya menghabiskan masa dengan menggoogle gambar2 seperti ini..huhu..

funny quotes













p/s: penemuan 1 sy yang lalu ade sedikit pembetulan..sean and tommy bukannya abang sulung and adik bongsu..tapi ayah and anak bongsu..tommy yang berupa 40++ rupanya sudah 60++ and sean yang berupa akhir 20 rupanya baru awal 20..mungkin sebaya dengan saya..


Friday, October 24, 2008

penemuan baru..


penemuan 1..

sean..si jejaka india paling kacak dalam ofis rupe-rupenye adik-beradik or sedara-mara ngan mr.tommy..bos company sebelah...last name diaorg sama..
sorang nama..sean perera
sorang lagi..tommy perera
bile fida dah cakap camtu baru la saya memerhatikan diorg betul2..
eh!!!memang ade iras la..macam abang sulong dengan adik bongsu..huhu!!

ini perbualan saya ngan fida dalam ym..[nie je yang menghubungkan ktorg skang..xboleh sms..saya harus berjimat sebab start bulan depan saya kena bayar sewa umah rm450 sorang..aduih!!!!]

firda: dyg..

firda: sy ada penemuan baru

me: ape??

firda: sy rasa sean ngan tommy tu adik beradik la

firda: nama diorang sama..

me: ooo

firda: sean perera, tommy perera

me: ye ke??

firda: hahahah

firda: muka pn ada lebih kurang kan

firda: kegelapan

firda: hhahhaha

me: hahahaa

me: agak la..

firda: hahaha

me: mane awk tau name diorg??

firda: suara2 yg macho

firda: kat sini diorang selalu berhubung guna email

firda: ada satu tu send kat vick

firda: cc kat sean perera ngan tommy perera

firda: ahahahahha

p/s: vick ade la lelaki india yang selalu kalut2 di ofis..die nie degree in art and multimedia kot tapi terer gile bab2 network..[saya sentiasa kagum ngan mereka yang terer network..bagi saya network sangat2 susah..huhu!!!]

penemuan 2..

firda: dyg..

firda: sy ada penemuan baru lg

firda: ahahha

me: hihihi

me: ape??

firda: ingat x kita selalu dgr bunyi katak kat tpt anand, ravi tu

firda: awak tau x bunyi ape?

me: bunyi ape??

firda: sy ingatkan b4 ni bunyi ringtone ravi ke..

firda: rupanya, bunyi toad..

firda: kalau buka toad,mmg kuar bunyi tu

firda: ahahahha

toad tu satu tool yang menyenangkan kerja kite dengan database..die punye icon bentuk katak..nie rupe katak tue..



p/s: ade dua orang ravi dalam ofis nie..1 ravi suke sengih..1 lagi ravi tri...ravi yang fida maksudkan adalah ravi suke sengih..die nie suke konon2 tekun buat keje kat laptop tapi rupa-rupanya pasang telinga dengar ktorg borak2..[macam die faham ktorg cakap ape..me n fida cakap melayu sepenuhnye..'download' pun ktorg cakap 'muaturun'..hehehe] or kalo ktorg kena marah ngan ajay devgan die suka la sengih2 sumbing kat ktorg..huhu!!!

penemuan 3...

ini berkisar pasal pakcik yang jarang2 datang ofis nie..die keje kat client side kat shah alam..same macam fida tapi die bukan dari company ktorg..die dari company sebelah..tapi sebab die ni india dari india..so die rapat la gak kot ngan india2 company ktorg nie..huhu!!!

firda: dayang

me: yup..

firda: ingat x pakcik yang datang office kita masa puasa

firda: dia ckp pasal ramadhan2 camtu

firda: heheheh

me: ooo

me: ingat2..

firda: yg awak ckp awak rasa dia islam tu

firda: kan..

me: haah..

firda: dia mmg islam..

firda: baru dia kuar..nak g friday prayer

firda: hehehhe

me: ooo

firda: ada lg penemuan baru

firda: hahahha

setakat ni..baru ade 3 penemuan..mungkin penemuan ini akan bertambah lagi dari semasa ke semasa..huhu!!!

p/s: kamu kalau pasal duit laju je..sume komen2 entri sebelum nie pasal duit rm280 tue..saya kecilkan font pun kamu masih perasan..huhu..

p/s/s:perbualan saya n fida sentiasa dipenuhi dengan gelak ketawa..bukti ktorg ceria sentiasa..hehehe!!!

Wednesday, October 22, 2008

hati saya berdegup kencang a.k.a usia semakin lanjut

saya baru lepas tanya kat en.ajay devgan..
boleh ke tak saya xnak datang keje ari sabtu nanti..
saya punye perasaan takut tue..
macam nak pergi amek result spm..huhu..

last week..saya tipu die..
saya kate kat die..
saya xboleh datang keje ari sabtu sebab ade emergency..
padahal saya duduk lepak2 kat umah je..
saya sanggup tahan lapar..sebab saya xboleh kuar pergi beli lunch..
macamane kalau saya terserempak ngan ajay devgan and the gang tengah lunch?
kantoi la saya..
akhirnye pukul 4 petang baru saya berani keluar..
itu pun saya tunggu teksi kat depan caltex je..
tak berani nak pegi kat bus stop..
takut diorang tengah tunggu bas nak balik umah plak..

tapi masalah saya sekarang..
saya dah beli tiket bas ke chini..
berminggu-minggu yang lepas..
masa tue saya x terpikir pun nak tipu ajay devgan..
sekarang bile nak mintak cuti..
mula la terketar-ketar..
hehehe..

dah..tutup cite pasal ajay devgan tue..

petang semalam..
saya nak turun pegi sembahyang..
zohor + asar..biasa la combo..huhu!!!
tapi yang sengalnya..
saya turun nak pegi sembahyang..
tapi telekung saya tinggal kat ofis..
apa kes????

malam semalam..saya mimpi..
saya pergi hari kerjaya..
pastu saya bawak resume sangat2 banyak..
saya drop resume saya kat sume company yang ade..
company yang xde kena mengena ngan IT pun saya dropkn gak..
hehehe..
ini la namenye..meyesal kemudian tiada gunanya..

saya berfikir..
kenapa sejak akhir2 ni..
saya selalu lupa benda yang xsepatutnya saya lupa..

nama pun nak pegi hari kerjaya..mesti la kena bawak resume..
pastu..
nak pegi sembahyang kalo xbawak telekung..nak pakai ape???

aigo..mungkin ini petanda usia semakin bertambah..huhu!!!

p/s: HEPI BIRTHDAY TO AMER KHALID...yang keberapa ye???

p/s/s:pegi check bank islam..mungkin ade penambahan wang..saya dapat extra RM280..huhu!!!

Tuesday, October 21, 2008

Kamu tahu ape jadi???

1) Fida dah officially berpindah ke shah alam..so saya tinggal sorang2 skang nie..
tersangatlah boring..
1 hari nanti saya boleh mati tak bercakap..hehehe!!!

2) Setelah seminggu ketiadaan Fida orang sekeliling dah mula bertanya..

situasi 1 di ofis..
teepa the receptionist: kawan kamu mane???
me: ooo..dia keje kat shah alam skang..
koru yang peramah: where's your friend???sakit ke??
me: eh!!!tak la..dia dah keje kat shah alam skang..
koru yang peramah: ape???
me: [knape die terkejut???saya salah cakap ke??] mr.raj suruh die duduk kat hicom shah
alam..
koru yang peramah: ooooo....

situasi 2 di tepi jalanan..
lelaki india di kedai emas: mane kawan???
me: [senyum je..sebab selalu kalo die tegur Fida je yang jawab..huhu]
uncle suke 'hai' kat me n Fida: eh!!!mane lagi sorang???
me: die dah pindah la uncle..keje kat shah alam..
uncle suke 'hai' kat me n Fida: ooo..sian kamu.tinggal sorang...
me: [senyum..ade gak orang sian kat saya..huhu]

situasi 3 di kedai belakang..
makcik jual air tebu: adik..mane kawan awak yang mcm cina tue???dah pindah ke?
me: haah..die kena tukar ke shah alam..
adik suke loyar buruk: akak tinggal sorang ke??akak duduk dengan saya la..hehehe
me: [buat muka jijik sikit..] ish!!ketuk kepala kang!!!

p/s: kamu boleh nampak sekarang..betapa glamornye saya n Fida..semua orang
bertanya..huhu!!!

3) Sebab dah terlampau bosan..saya pun plan ngan Along aka Dila untuk pergi beraya ke rumah
Iylia..kitaorang pegi ari ahad bersama Syikin dan Che'Da..
sebelum pegi umah Iylia kitaorang pegi Hari Kerjaya kat UKM dulu..saya ngan bodohnye tak
bawak resume pn..so banyak gak peluang2 yang best saya terlepas camtu je..
kamu boleh review disini untuk gambar dan lain2 aktiviti..

p/s: kalo kamu perasan dalam gambar tue..saya sorang je xde beg dell..itulah maksudnye
terlepas peluang..

4) Sebelum ketiadaan Fida, abang-masak-sedap tetiba menghilangkan diri..kedai mamak
tempat abang-masak-sedap menumpang dah ditutup..
so saya n Fida kena la cari tempat makan laen..ketika Fida masih ade..ade la sekali tue
kitaorg pegi beli kat kedai seberang jalan yang jauh tue..tapi sekarang bile saya dah
kesorangan..malas la plak nak pegi jauh2..
oleh itu...
tempat saya beli makanan hari2 ialah di kedai Old Town Nasi Kandar [name die mungkin
terbalik..saya xingat la..hehe]..saya dah jadi pelangan tetap..oleh itu saya dapat diskaun..
nasi + ikan goreng sambal or ayam masak merah + sayur + limau ais..paling mahal pun die
amek rm4 saje..hehe!!!

5) Seperti biasa, saya berjalan kaki sorang diri ke ofis..
tapi semalam, bile tibe je di depan Maybank..saya dengar orang menjerit dalam bahasa yang
x difahami..die jerit kuat sangat sampai orang kat post office di seberang jalan tue pn
pandang...
saya dah risau nie..
mereka berjalan menuju menara majestic..mereka dah la negro2 yang berbadan
besar..langkah lagi besar dari saya..walaupun mereka jauh di belakang..tapi saya pasti
mereka mesti sempat beriringan ngan saya ketika naik lif nanti..
malangnya jangkaan saya salah..mereka berjaya beriringan ngan saya di depan cyber cafe
baru bukak..
abes la..ofis kat tingkat 12..tak kan saya nak mendaki tangga plak..
bila tibe depan lif..pergaduhan mereka semakin rancak..nasib baik ade pak guard si
penyelamat keadaan..die suruh mereka yang bergaduh naik 2 lif berasingan..
oleh kerana saya tahu mereka berdua dalam keadaan marah..
saya xnaik dua2 lif yang mereka naik..saya tunggu lif ketiga..huhu..

p/s: saya agak cemas ketika ini..mereka terlalu besar..kalo mereka hembus je kat
saya..gerenti saya boleh jatuh..huhu!!!

perlukah saya?


gambar telah dicurik dari sini:

http://stickgal.blogspot.com/2008/05/time-to-let-go.html

Thursday, October 9, 2008

Hepi Belated Bornday Ain!!!




this one special for ain..


jangan sedih2 ok.


sy nak kasik hadiah..

xmampu..


kalo awak ade dekat sini..


sy belikan awk kek nie..

tak pun kek nie..[sy rase kek nie lg sedap..huhu]

ok ain..jangan sedih lagi..
p/s: birthday ain 5 Oct 2008..tp baru skang ade peluang nak buat entri nie..sori k ain..hepi belated birthday..hehe!!!

p/s/s: ain..kad raya awk xsempat nak balas..sori again..huhu!!!


Saturday, October 4, 2008

iylia jahat!!!!

1. Name one person who made you laughed last night.
:: adekBongsu saye..

2. What were you doing at 0800?
:: duduk lepak2 bersama keluarga..=)

3. What were you doing 30 minutes ago?
:: rename file..xde keje.hehehe!!!

4. What happened to you in 2006?
:: angah start keje..so start dpt extra elaun from her..huhu!!!

5. What was the last thing you said out loud?
:: "xbleh la alang.."

6. How many beverages did you have today?
:: 5..

7. What color is your hairbrush?
:: black..

8. What was the last thing you paid for?
:: air mineral..

9. Where were you last night?
:: duk umah je..

10. What color is your front door?
:: beige

11. Where do you keep your change?
:: merata-rata..

12. What’s the weather like today?
:: hot..

13. What’s the best ice-cream flavor?
:: choc..

14. What excites you?
:: mahu makan tauhu bakar sedap..huhu!!!

15. Do you want to cut your hair?
:: yup..rimas la rambut panjang2..

16. Are you over the age of 25?
:: nope..

17. Do you talk a lot?
:: yup..

18. Do you watch the O.C.?
:: nope..tp sume org kate best..

19. Do you know anyone named Steven?
:: nope..

20. Do you make up your own words?
:: sumtimes..

21. Are you a jealous person?
:: ntah la..tp kalo sy jealous pn..sy diamkn aje..huhu..

22. Name a friend whose name starts with the letter ‘A’.
:: aisyah,aina,amir..

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
:: keyra..

24. Who’s the first person on your received call list?
:: PapaSaye..

25. What does the last text message you received say?
:: "Ateh..tnye mama nak btul ke ikan keli ni?" from alangSaye..

26. Do you chew on your straw?
:: sumtimes..

27. Do you have curly hair?
:: rambut sy..mkn panjang mkn curly..

28. Where’s the next place you’re going to?
:: dapur..mahu mkn..lapar la..huhu!!!!

29. Who’s the rudest person in your life?
:: no one..

30. What was the last thing you ate?
:: kuih raye..

31. Will you get married in the future?
:: InsyaAllah

32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
:: xtgk movie..

33. Is there anyone you like right now?
:: huhu..mesti la ade..

34. When was the last time you did the dishes?
:: tghari td..

35. Are you currently depressed?
:: nope..

36. Did you cry today?
:: nope..duk umah mesti la hepi..=)

37. Why did you answer and post this?
:: iylia yg suruh..

38. Tag 5 people who would do this.
:: sape2 je la yg nak jawab..huhu!!!

Wednesday, September 24, 2008

entri pendek #4

kamu rase..
kalo orang google 'ajay devgan'..
mereka bleh sampai kat blog ni x???
p/s: heroes season 3 dah kuar..bleh download kat sini..

entri pendek #3

skang dah pukul 4.35 ptg..
jap lagi nak balik
balik awal skit sebab nak pegi shah alam..[rujuk sini]

sy telah berada dalam stage malas..
keje banyak lagi tapi dah malas nak sambung.
lagipun..
tadi..sebelum turun solat..
ajay devgan dah datang tengok sy buat keje..

die memang camni..
time die xde keje..
rajin la tengok2 sy..
lagi satu..time mr.raj a.k.a en.besar ade..
lagi la die rajin..
setengah jam skali datang tengok sy..
pastu tanye macam2..
hidup penuh pura-pura btul la ajay devgan ni..


p/s: entri ni kosong..tp kalo kamu ikut link [rujuk sini] tue kamu tahu kenapa sy wat entri ni..hehehe..

p/s/s: iylia..tag kamu tue terlalu panjang..nnti time cuti raye aku wat ye..huhu!!

Monday, September 22, 2008

entri pendek #2

kamu rase..jari-jari sy bleh kena sakit sendi tulang tak..bile..
setiap hari...dari 9.30 a.m sampai 5.30 p.m
tangan kanan sy..
asyik tekan alt+tab @ ctrl+a @ ctrl+c @ ctrl+v @ ctrl+ s
and tangan kiri plak..
pegang mouse sepanjang masa????
p/s: ajay devgan memang kejam..bagi keje banyak berlambak..sampai jari rase kejang n mata pun berair2..naseb x terkeluar contact lens..
p/s/s: knape sy nak eja jari asyik jadi 'cari' je..huhu..

Friday, September 19, 2008

jawapan..

angah : [hntr mms gmbr ni ] kalu terer cuba teka ni apa?huhu..

me : [sy dah separuh excited..tunjuk kat fida dulu gmbr tue..takut nnti salah teka malu je..hehehe..] pregnancy test? org nak dpt anak sedara ke?

angah: Bgs2, pasni kalu x dpt keje, blh keje kat klinik..huhu!!! a'ah org pregnant!!!dlm 12 weeks..hehe!!!

me: [excited!!!!]wow!!tahniah..xsbr nk dpt anak sedara.huhu!!!

p/s: angah di atas adalah kakak sy..nie 1st time sy dpt anak sedara..tue yg excited lebih..hehehe!!!

p/s/s: sy bz skang nie..ajay devgan bg keje berlambak nak mampus..so xsmpt nak tulis panjang2..huhu!!!

Thursday, September 18, 2008

what???

kalau kamu bijak ape maksud gambar di atas???

Friday, September 12, 2008

patutkah???

hari ini hari jumaat..
esok sabtu..
patutnye sy n fida kena datang keje esok..
tapi ktorg tengah cuba mintak untuk tidak datang keje esok.
tadi dah menyuarakan hasrat kami kepada en.kecik aka ajay devgan tu..
tapi dia kata tunggu en.besar datang petang ni..
ni yang malas ni..nak kena tanya en.besar plak..
nanti macam2 die tanye..

ok..sebenarnye..
sy xnak keje esok sebab plan nak balik chini malam ini..
tapi tiket xbeli pun lagi..
ingat nak buat pasrah je pegi hentian putra petang ni..
kalo ade tiket sampai la sy kat chini pkul 1 pagi nanti..
kalo xde..
dari hentian putra
jalan kaki pegi stesen komuter..
pastu naik komuter sampai kl sentral..
tukar amek lrt putra ke taman jaya..
amek teksi..
masuk umah n tido..

jadi..
patutkah...
sy menyuarakan hasrat xnak datang keje esok kepada en.besar kemudian...
pegi ke hentian putra petang ini..

atau
patutkah..
sy diam je xyah cakap pape kat en.besar dan
duduk kat umah je sebab kemungkinan tiket dah habis lagi tinggi dari tiket ada..

tapi 1 yang pasti..
sy sangat2 ingin untuk pulang ke chini..
atau dengan kata lain..
SAYA HOMESICK!!!!

Wednesday, September 10, 2008

Selamat Berpuasa..

Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com,sweethoneysofiaroxy,Zhoewynz.blogspot.com,UmmiRosma,Munirah Abd,Firda Rasnan,Nurul Ain Hj Basri ,Sarah aka Jijah, Dayang Masyrinirta

ni arahan dia

1. copy gmbr kat atas tu n post kat blog korang

2. teruskan mencari mangsa seramai 5 org..(nk lbh pun xpe) [sy nak letak 3 je..]

3. setelah mengenalpasti mangsa yg sesuai, sila tgglkan pesanan di blog mereka

4. lastly, jgn lupe tempek url korang slps url Dayang Masyrinirta

The next are :
aimi
aisyah
en.rahimin -sy tahu kamu mungkin kurang berminat

p/s: sy di tag oleh 3 org..so sy letak je name mereka sume..huhu!!!

john jr..

seketika tadi..sy ternampak kelibat sekor lipas di keyboard..
owh!!!mungkinkah john masih hidup???

tapi...

bile sy perhatikan betul2..
john yang baru ini..
color badan dia lain sedikit..
macam sedikit pudar berbanding john..
mungkin yang ini john jr..
sebab pada anggapan sy..semakin gelap warna lipas semakin tua usianya..
betul ke??

atau..

ini adalah jelmaan john..
die merindui sy mungkin..
hehehe..

erm..xtau la teori mane yang btul..
1) john masih hidup..atau
2) itu adalah john jr..atau
3) itu adalah jelmaan john...

siapa pun die..sy berharap die xmenjadi mangsa dendam en.kecik lagi..
huhu..

p/s: sy xbenci lipas sbb sy xde perasan geli bila ternampak die..berbanding katak n cacing..

p/s/s: sy still xdpt nk amek gmbr lipas nie sbb die masih sepantas john..

Friday, September 5, 2008

john aka lipas..

1st week sy LI kat sini..
sy perasan ade sekor lipas yang selalu berkeliaran di meja sy nie..
kecik je lipas tue..
bleh di kategorikan sebagai anak lipas rasenye..


oleh kerana die selalu memunculkan diri..
sy namekn die sebagai john..
sy penah cuba beberapa kali nak ambik gambar john nie tp xpenah dapat sebab die bergerak sepantas kilat..


but lately..sy dah x pernah nampak die lagi..
sy pn dah hampir melupakan die..


sampai la semalam..


ketika en.kecik aka ajay devgan (rujuk sini utk keterangan lebih lanjut) ajar sy sumthing pasal report builder..
john nie pun tetibe je memunculkan diri..
malangnya nasib john sebab after tue..
en.kecik ketuk die ngan sehimpun kertas..


pap!!!!![bunyi kertas menghempap john]

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrgh!!![mungkin john menjerit seperti ini]
sian john..mati dah die..

sy sebelum nie x pernah terpikir pn nak bunuh si john nie..
die kelihatan cute ketika cuba bermain2 di celah2 keyboard
ketika sy sedang menaip..
tapi en.kecik tue..baru nampak sekali terus bunuh..
kejam kn die???


and tadi fida cakap kat sy..
en.kecik nie memang x suke lipas
sebabnye lipas nie nenek moyang die dulu2 asal dari amerika.
rupenye en.kecik nie dendam ngan amerika sebab tue die bunuh john..
sian john jadi mangsa dendam si en.kecik tue..

p/s: sy google cari gambar lipas n jumpa lipas nie.. macam ni la john tue..sebijik!!!



Tuesday, September 2, 2008

entri pendek

yoshz kate
die sakit perut mcm ada anak badak berenang dlm usus
saya sakit perut rase
macam ade badak main tarik2 tali dalam perut
nak tercabut usus n segala urat2 yg ade..
erm..
ini la dugaan di bulan ramadhan..

Tuesday, August 26, 2008

Memorable Quotes

here are sumthing yg berguna..from here..


"When life gives you a hundred reasons to cry, show life that
you have a thousand reasons to smile." - Unknown

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today is a
gift; that's why they call it the present." - Eleanor Roosevelt



"Every passing minute is another chance to turn it all
around." - Vanilla Sky


"Each new day offers us challenges and opportunity, the
chance for a new beginning. Live each day to the full." -
Unknown


"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the
stars." - Les Brown

"You're writing the story of your life one moment at a time."
- Howard Martin

Thursday, August 21, 2008

saya malas..

saya malas nak update blog..

saya xde idea nk cite pasal ape..

xde yg menarik berlaku lately..

saya hanya teruja tgk fida update blog die..

sbb hmpr sume entry die lately ade name saya..hehehe!!!!

p/s: kaler ayat2 kat atas tue sempena pen kaler2 yg sy n fida beli semalam..[ktorg kongsi..2 fida beli..2 lg sy beli..hehehe]

Monday, August 11, 2008

menyesal pun xguna..

sy jeles bile tgk nie..

nie juga..

dan ini juga..


bunga tue fida bg kat bfren die time konvo aritu..jeles sgt sbb nk bg bunga gak kat bfren sy..=(

kat melaka xpgi berchenta pn sbb bfren bz ngan kwn2..memula tue rase cam sakit ati gak..sy pgi melaka sbb die tp die wat x peduli je..tp bile pikir balik..kalo time sy konvo nnti pun mesti sy sibuk ngan kwn2 gak..hehehe!!![see..i'm a good gfren..sgt memahami..huhu!!!]

after bfren abes konvo ktorg msg2 la cam biase..n 1 msg die berbunyi spt ini..'tp kalo dyg ade best sket..' waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!jgn ckp camtu..sy dh cukup nyesal sbb xstay kat melaka..tmbh ngan msg camtu..lg sedih..=(

Wednesday, August 6, 2008

home sweet home..

i'll be home soon..sgt2 xsabar..hehehe!!!

sy rindu mcm2..

sy rindu org2 di rumah..

sy rindu masakan mama..yummy!!!

sy rindu nk mkn tghari..[dh 4 weeks keje br skali sy trn lunch..huhu]

sy rindu kura2 sy..

sy rindu suasana di rumah..

sy rindu katil sy..[kat sini tido atas tilam je..]

n mcm2 lg la..kalo sy senaraikn smpi esok pn xabes..huhu..

b4 smpi umah..sy singgah melaka dulu..pgi amek psm n jmpe kwn2..n also pegi 'berchenta'..hehehe..[tue la tujuan asalnye..]

sandal..




sy br je beli diz sandal weeks ago..tp die dh mula tunjuk ciri2 yg sy kurang suka..since tali die mcm getah skit..stretchable so makin lame pki makin longgar la die..bile jln je mesti nk kne berenti n tarik2 tali kat belakang tue..sgt2 la tensen..otw pegi or blk keje mesti kne berenti beberapa kali sbb nak btulkn tali tue..


so since kat area sini ade 2 org pakcik tukang kasut..sy plan nk suruk pakcik tue potong skit tali tue..n sambungkn semula..bleh ke??kalo die btul2 tukang kasut yg terer mesti die tau wat kn??hehehe..









act, last week dh nk hntr sandal tue..tp malangnye..aritu dua2 pakcik tukang kasut xde..tensen btul..so next week nk try lg la..or maybe kalo sempat ptg nie bleh gak hntr jap..hehehe!!!


p/s: act,sy nk post bnde laen..yg lebih berfaedah mungkin..tp sbb dr td computer nie asyik restart je..n sy pn slalu sgt hilang idea so sy post bnde ngarut nie dulu..hehehe!!!

Tuesday, August 5, 2008

1st book..


sy beli buku nie secara x sengaja..time tue sgt2 xde duit..tp ade perasaan ingin beli novel..so bli la buku nie since harga die rm19.90..hehehe..

novel nie super duper best..here some review from the website..
Singletini (noun): 1. A glamorous and increasingly common kind of girl, typically found in urban setting. 2. One possessing an unusual fear of growing up and settling down.

For a girl like Victoria Hart, being a singletini means life’s a continuous party. The aim is to have fun with no thought for tomorrow. So she’s delighted when she finds a job that involves her favourite thing – becoming a wing woman, helping shy guys navigate the perilous dating scene in Chicago.

But while she’s happy with her life the way it is, her friends are moving on in the real world with jobs, houses and relationships. Hadn’t they made a pact to be footloose and fancy free with her forever? Soon Victoria begins to realise that going solo might not always be the best option.
A delicious cocktail of glamour, fun and true love, this is a sparkling romantic read that’s not to be missed.

p/s: sy sgt mls nk bercerita ttg LI nie..since sy n fida LI kat tmpt yg same n stay together..so pgi la blog die..die pndi skit bercerita..hehehe!!!

Friday, June 6, 2008

kanak2..

terbaca post dr nutt nasir..pendek je post tue cite psl indahnye kalo dpt kembali kepada zaman kanak2..

life kanak2 nmpk mcm best..xyah pikir psl duit..psl harga minyak dah naik lg la xyah pikir..life diorg sgt simple..everytime pn maen je..

aritu noddy cite..anak sedara die umur br je 5 tahun..satu hari tue time die balik sekolah.. [cite die lbh kurang camni la..tp mungkin ade sedikit penambahan utk kepuasan diri..=P]

maisarah:papa..papa, kak long dah jatuh cinta... [mungkin sambil tersenyum lebar]
papa:..... [rase cam nak pengsan]

kenapa die jatuh cinta..sbb bdk laki tue bg die pemadam..

sweet kn??? jatuh cinta sebab pemadam..=)

kehidupan kanak2 mmg simple..

p/s: tensen ngan psm..inilah hasilnye..

Friday, May 30, 2008

tagged..



7 fakta

1. i love myself the most..
2. i'm a silence blog reader..
3. i love novel so much especially from little black dress books..
4. i play ps2 at home..
5. i still have a pair of kura2..[pair ke???xtau la mane 1 laki mane 1 pompuan..=P]
6. sy tnm kura2 sy yg mati tue kat tepi tangga blok A pangsapuri..[hati2..tkt nnti ade org nmpk hantu kura2..hehehe!!!]
7. i hate one of my 'bestfren'..

7 perkara menakutkan
1. kematian
2. kehilangan
3. kekecewaan
4. kecurangan
5. ketidak-jujuran..
6. perasaan hasad dengki aka p.h.d
7. hati yg tidak berperasaan..

7 lagu untuk masa sekarang
1. foundation-kate nash
2. lucky- jason mraz feat colbie caillat
3. long distance - 6ixth sense
4. cinta antara kita - duta feat baizura
5. bintang hatiku - september band
6. halo - haley james scoot
7. cry - rihanna

7 benda yang selalu disebut
1. iye..
2. ye ke???
3. x kesah..ikut je
4. erm..ntah la..
5. suke2...
6. sangat..
7. ye la tue..

7 perkara yang amat bernilai
1. myself..
2. family..[papa, mama, along, angah, alang, adek, hakim]
3. new family..[kak long, abg farhan + en.kismis...=P]
4. friends
5. harga diri..
6. my 'lembu' collection..
7. money..hehehe!!!

7 "pertama kali" dalam hidup
1. naek bas alone time form 4..
2. travel with frens time form 5..
3. 1st cd..kelly clarkson-breakway
4. pakai spec time form 4
5. pakai contact lens time matrix..
6. 1st hp..nokia 2100
7. 1st time masuk hospital sbb kne air panas time kecik2 dulu..huhu!!!

7 mangsa terbaru
1. aimi
2. aisyah
3. emmy
4. ......
5. ......
6. ......
7. ........

p/s: .... left to u who like to answer diz..

Monday, May 26, 2008

kura-kura..part 1

dah lame rasenye sy berfikir utk bercerita tentang kura2 tp selalu tangguh2..smpi la ari sabtu aritue..24/5/2008..one of my kura2 mati..


S...
E...
D...
I...
H...

sy xsempat pn lagi cite pasal die kat sini tp die telah pgi dulu..tue la org kate..ajal dan maut mmg xdpt dijangka..=(

sy masih belum mengkebumikan kura2 tue lg..dat why ika kate hidup sy sentiasa ditimpa malang 2 3 hari nie..

erm..pape pn sy still lg bersedih di atas kehilangan ini..=(

Sunday, May 11, 2008

first..

hye everyone!!!

this is my 1st post but really dont know how to start..so lets me share sumthing nice from haley james scoot [one tree hill]..

" The rest of your life is a long time. And whether you know it or not it's being shaped right now. You can choose to blame your circumstances on fate or bad luck or bad choices..or you can fight back. Things aren't always gonna be fair in the real world. That's just the way it is. But for the most part, you get what you give. Let me ask you a question. What's worse? Not getting everything you wished for..or getting it, but finding out it's not enough? The rest of your life is being shaped right now. With the dreams you chase..the choices you make..and the person you decide to be. The rest of your life is a long time. And the rest of your life starts right now.."

actually, i already post diz in my frenster blog..really2 xde idea utk first post nie so amek je yg mane sempat..hehehe!!!=P