kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Tuesday, November 11, 2008

5 perkara



Perkara 1

Saya dah pindah umah baru..lagi murah dan lagi meriah
1 umah kongsi 7 orang..
saya xperlu lagi duduk menyendiri dalam bilik macam kera sumbang..
kalau saya mati lepas ni..bukan lagi sebab mati xbercakap..
tapi 1 je saya xsuke..toilet mereka kurang memuaskan..
ape perasaan kamu..budak baru pindah bersihkan toilet sampai berkilat..
kamu dah duduk umah tue bertahun2..
ade x rase cam nak ngumpat budak baru tue???

Perkara 2

Roomate baru saya nama die kak siti..die ni tua 7 tahun dari saya..
die cikgu kat sek.assunta..keje die start pkul 12.30 sampai 6.30..
best kn jadi cikgu..next week cuti sekolah sebulan..die pun cuti sebulan gak..
pagi-pagi saya nak pegi keje..die tolong bukakkan pintu..
pastu pesan.."jalan baik-baik ye dayang.."
ohhhh...saya rase disayangi..

Perkara 3

Last weekend..saya tido umah Papa..
Nutt dan Fida pun ade gak..
saya bawak laptop saya pergi umah Papa..
takut dah ramai2 nanti xcukup plak 1 laptop je nak tengok cite..
pastu sebab saya nak kuar ngan Along n Emmy plak ari ahad tue..
saya tinggalkan laptop kat umah Papa..
konon xpe la xde laptop..
kawan2 kat umah dah ramai..tv pun ade..
tapi sekarang saya rindu laptop saya..
saya memang xbleh hidup tanpa laptop or computer..
memang saya budak science computer sejati..

Perkara 4

Kat office saya dah xde keje skang nie..
ajay devgan pun dah xtau nak bagi saya keje ape lagi..
ade ke suruh saya check semula inventory system yang dah dekat 10 kali saya check tu..
tue la..dulu bagi saya flowchart banyak2 suruh siapkan cepat2..
dah skang xtau nak watpe ngan saya..
bile en.besar datang mula la gelabah..
hohoho!!!

Perkara 5

Ravi sengih baru pulang dari india setelah sebulan bercuti..
ajay devgan pun dah nampak ceria sikit..
dari tadi xhenti cakap..
macam2 la tue nak cite kat ravi sengih tue..
maklum la mereka kan bestfren..
saya gak la yang masih kesunyian di office nie..huhu!!!

p/s: sy dah addicted kat lagu korea skang..kamu yang ade lagu korea best2 bleh la send kat sy ye..hehehe!!!

5 comments:

n u t t said...

ehehe tanpa laptop mcm xmakan 1 hari kn?
ehehe

awk da ble join geng it freak ehehe

rahimin idris said...

rumah panjang ke dok 7 orang?

dMasyri said...

nutt: btul2 nutt..semalam sy tido pkul 10..punye bosan xde laptop..huhu!!!

it freak???ohhh..tidak!!!

rahimin: bkn la..umah ketot.
umah panjang duk 70 org bukan 7 org..huhu!!!

firda said...

ooo..masa duduk skali ngan sy rasa xdisyangi la..hahaha...

dMasyri said...

hahaha..
duduk ngan awk..
rase dihargai..=P