kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Friday, May 29, 2015

Fesyen Tudung Terbaru Raya 2015


Pejam celik pejam celik lagi seminggu lebih je lagi kita nak puasa kan?

Pastu lepas puasa nak raya plak..Macam2 nak kena ready untuk raya ni kan..

Trend zaman sekarang ni..semuanya nak buat awal2..Lambat hantar baju kat tailor memang kena beli yang dah siap je la..

Kalau kite tengok sekarang ni macam2 fesyen baju raya ada..untuk yang berhijab..tudung pun ade macam2 fesyen gak..
so untuk raya kena la up to date sikit kan? Tak kan nak pakai fesyen yang dua tiga tahun lepas kot..betul x?

Kalau nak tahu ape fesyen tudung terbaru sempena hari raya tahun ni..stay tune ye..baca  entri ni sampai abes..:)

Saya sebenarnya suka tudung yang simple2 je..pastu selesa je bila pakai..tau je la time hari raya, bukannye boleh duduk diam je..kalau tak pegi melawat sedara mara..diorang yang datang jenguk kita kat rumah kan..
time ni pentingnya tudung yang simple dan selesa..pastu senang nak dipakai dan elok terletak je kat kepala kite even dah ke hulu ke hilir cam lipas kudung..hehehe

So jom kita tengok fesyen tudung yang menarik dan terbaru sempena raya 2015..


Instant Shawl
Fesyen tudung terbaru yang pertama adalah tudung jenis instant shawl. Kini anda boleh menemui dua jenis tudung instant shawl. Yang mempunyai inner dan tidak mempunyai inner.




Tudung Hood
Fesyen kedua adalah tudung hood dimana tudung jenis ini sememangnya jenis tudung yang paling mudah dipakai dan simple. Anda hanya perlu memakai inner dan menyarungkan tudung tersebut di bahagian luar.




Tudung Bawal Satin
Fesyen tudung yang ke tiga adalah jenis tudung bawal satin iaitu tudung bawal yang diperbuat daripada fabrik satin.


Wednesday, April 22, 2015

new life



Salam kawan-kawan..
sekali lagi saya tinggalkan habuk dalam blog ni
hehehe

ok la..
skang ni saya akan tukar semula blog ni jadi personal blog saya..
bukan lagi untuk jual barang2 kraf..
lagipun saya skang ni dah xaktif sangat buat kraf.
just nak settlekan order2 yang pending je lagi

Alhamdulillah..
saya sekarang dah genap setahun jadi isteri orang
dan InsyaAllah bakal menjadi seorang ibu pulak nanti
so saya nak jadikan blog ni macam diari..
nak coretkan susah senang suka duka kehidupan saya dalam ni..
:)


Wednesday, November 26, 2014

follow my ig..like my fb pages


Salam kawan2..
ada lagi ke yang follow blog ni?
lama gile2 dah xupdate..
hehehe

kalau still ade yang berminat nak tau craft terbaru yang saya buat
boleh la follow instagram saya

dan kalau sape2 yang tak ada instagram lagi
boleh like pages saya

saya lebih banyak update kat sana berbanding blog ni
sebab saya dah jarang sangat2 online pakai laptop or pc
leceh sikit kalo nak update blog pakai hp..





Friday, February 21, 2014

ready stock alphabet button


ready stock alphabet button

100pcs - RM28
500pcs - RM115
1000pcs - RM210
harga tak termasuk postage ye..


color button seperti gambar di atas
semua color ada..
cantek kan..


ni contoh untuk letak kat pencil case
senang x payah nak potong2 huruf dah..


ni contoh fridge magnet


ni pulak contoh untuk keychain
kalau nak buat keychain nama pun boleh
macam dalam gambar yang 1st tu..
:)

kalau berminat
email saya
dmasyricraft@gmail.com
untuk order..
;)

save the date


punya la malas
dah berhabuk dah blog ni baru nak update semula
huhuhu..

tapi kali ni lain sikit kisahnya
dah bertahun buat bantal untuk orang lain
baru sekarang dapat buat untuk diri sendiri

Alhamdulillah..
dah tak lama hidup membujang..
:)


p/s : kalau nak order bantal macam ni jangan segan silu email saya ye..
dmasyricraft@gmail.com
:)

Monday, December 9, 2013

4th batch pre-order alphabet button (closed)


 jom join pre-order alphabet button
murah2 je 

100pcs - RM25
500pcs - RM80
1000pcs - RM150
harga dah termasuk postage ye..

full payment sebelum 27 Disember 2013
button di jangka sampai 2-4 minggu selepas tarikh tutup


color button seperti gambar di atas
semua color ada..
cantek kan..


ni contoh untuk letak kat pencil case
senang x payah nak potong2 huruf dah..


ni contoh fridge magnet


ni pulak contoh untuk keychain
kalau nak buat keychain nama pun boleh
macam dalam gambar yang 1st tu..
:)

kalau berminat
email saya
dmasyricraft@gmail.com
untuk order..
;)

Wednesday, October 2, 2013

keychain ring



keychain ring
RM15/100pcs
RM120/1000pcs