kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Tuesday, November 18, 2008

menyampah

pagi tadi macam biasa la..
saya pergi keje jalan kaki..
pastu lalu depan OCBC Bank..
tiap-tiap hari memang akan ada abang2-gatal-suka-bagi-salam..
diorang ni macam keje angkat2 barang kot..
sebab selalu saya lalu..mesti diorang tengah angkat kotak2..

biasanya diorang ni just bagi salam je..
pastu tanya2..
nak pergi mana???keje ke???dah makan???
macam2 la lagi..
setakat macam tu..
memang ada sedikit rasa menyampah tapi boleh la terima lagi..

tapi pagi tadi..
saya lalu la macam biasa..
pastu saya nampak sorang laki ni..
pakai kemeja..kemas la..
saya rasa ni mesti orang ni pangkat tinggi sikit dari abang2-gatal-suka-bagi-salam tu..
jadinya saya berperasaan sedikit lega..
dalam hati..'mesti diorang tak kacau hari ni..'

tapi hakikatnya..
bila lelaki tu nampak je saya lalu terus je dia kacau2..
buat bunyi2..
buat muka gatal..pastu bila saya lalu depan dia..
dia tahan saya..pastu buat suara gedik..
'adik..nak pergi mana ni??nak abang hantarkan??'

ohhhhhhh..tolong la..
saya geli sampai rasa nak muntah..
kamu bayangkan..
lelaki tu muka serabut macam perogol..
pendek..gemuk..perut buncit..
rambut kerinting..
lagi satu dah tua..macam dah ada anak bini..

kat sini sebenarnya bukan diorang je yang suka kacau2 orang ni..
pakcik umah depan esso pun sama gak..
sapu2 laman umah..sambil bersiul2..
pandang2 sambil sengih2 gatal..
lagi..pakcik2 kat flat mppj tu pun 2x5..
ada sorang tu..sambil dukung anak pun boleh kacau2 lagi..

bagi saya kan..
kamu lelaki2 muda yang suka kacau perempuan..
memang saya nyampah..tapi masih boleh terima..
tapi..
kamu lelaki2 tua dah ada anak bini..
dah umur macam ayah saya..
tak payah la kacau2 perempuan lagi..
insaf la..
kalau kamu tengok anak perempuan kamu kena kacau macam tu..
ada rasa nak marah tak??

p/s: sejak ravi sengih ni balik..perjalanan download saya tidak lancar lagi..ktorg kena berebut..sape cepat die dpt..huhu!!!

8 comments:

Nadia said...

eeewww... geli nyer kalo jumpa org cam tu dyg... rase cam nk sepak pn ada gak

Jathniel Tong said...

geli tu geli... BUT!!! think positively dayang sgt attractive. hahaha... until satu region punye org pon nk kacau dayang. haha..

CoOkiE MoNSter said...

esh2...ak sependapat ngan ko dyg. Kalu guy yg muda menggatal, kacau2 tuh ak leh terima lg la, biasela tuh lelaki bjang dok usha2 aweks kn? tapi kalu lelaki tua pangkat cam ayah or atok..sori la...ewwwwww....loya xleh handle.

Sarah Ezeeliya said...

haha..aku leh bayang camner meloya nyer owang tuh..
berdasarkan description yang ko dah bg..hhaha..

aShaBuLz said...

dayang!!! len kali jgn lupa bawa spray ngan tukul besi!! in case!! hohohohohoho....(tukul besi? larikkkk!!!!)

dMasyri said...

nadia: memang2..aku smlm rase cam nak ludah je kat muka die..geli gile!!

tong: huhu..xde la attractive sgt pn..just here name pn pj oldtown..xrmi perempuan muda..tue yg diorg jakun sgt bila nampk saya..hehehe!!!

ain: betul2..sgt xbleh terima dah tua pn nak berlagak cam org muda..

sarah: tau xpe..tp kalo dgr suara gedik + muka gatal tue..lagi loya..

ashabulz: tukul besi tue berat sgt..patah bahu nak bwk..aku ingat nak bwk gunting je..suke sgt kacau orang..aku cucuk bg mati nnti br tau..hohoho!!!

k.e.r.i. said...

alah dayang.
ikut la kata2 berguna dari tong tu.
tu maknanya ko tu sangat attarctive.
haha.

Sarah Ezeeliya said...

ko dipersilakan hamik award aku bg kat blog aku keh..sila jempot ko nyer award balik ker blog ko keh..