kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Wednesday, November 26, 2008

Lemon Tree..Firda dan Hot.fm



video

saya dah addicted kat lagu ni..
lagu ni sebenarnya lagu fool's garden..
tapi telah di-korea-kan oleh park hye kyung
so kat bawah ni saya letak lirik yang english..
kalau letak lirik korea pun kamu bukan paham pun..

kalau siapa2 nak lagu ni..
boleh request kat ym..
saya malas nak cari link untuk download lagu tu..


I'm sitting here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time
I got nothing to do
I'm hanging around
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast
I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree

I'm sitting here
I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired
Put myself into bed
Well, nothing ever happens and I wonder

Isolation is not good for me
Isolation I don't want to sit on the lemon-tree

I'm steppin' around in the desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen and you wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just another lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
And I wonder, wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see
Is just a yellow lemon-tree

tetiba saya teringat satu kisah yang ada kena mengena ngan lemon ni..

beberapa bulan yang lepas
firda masih roomate saya..
siapa yang rapat ngan firda ni mesti tahu
betapa dia 'suka' dengan blackhead dia tu..

saya plak suka dengar radio..
satu hari..saya dengar dalam hot fm..
kalau nak hilangkan blackhead ni boleh guna lemon..

so saya and firda pun cuba la..

bagi saya yang berkulit macam warna tanah ni..
takde la nampak sangat kesan sampingan tu..
tapi bagi firda yang kulit dah ala2 warna tepung tu..
rupa dia dah macam anak mat salleh baru datang malaysia..
habis merah2..lebih2 lagi kat area atas pipi..
kesian dia..bukan salah saya ye..
salahkan hot fm..huhu!!!

3 comments:

Amoi @ ShaSha said...

nak sgt gk rupe kucing putih tu.. mesi kelakar kan.. hahahahaha
dyg sy pn suke lagu lemon tree

firda said...

oh..shasha mengutuk sy..
xper..
shasha..awak lagi kucing dari sy..
dah la ckp xfaham..
haha..

nak sgt gk rupe kucing putih tu..

mmg shasha..

p/s-sy mmg phobia dgn lemon slps tu..haha..

dMasyri said...

hahaha..
sy x perasan pun shasha salah tulis..