kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Monday, December 1, 2008

ini namanya takut tak bertempat

saya dah dapat 1 job offer kat kuantan..
syukur alhamdulillah..akhirnya dapat gak saya kembali ke pahang..huhu!!!

tapi masalahnya..
saya kena pergi training dulu 2 hari kat genting..
tarikh..3 & 4 dec 2008..
jatuh pada hari rabu dan khamis..
maksudnya saya kena mintak cuti dengan en.besar..
adoi..ni yang saya malas..mintak2 cuti ni.
saya tengok orang lain senang je nak mintak cuti..
tapi bila time saya..cuaknya tak tau nak cakap macamana..
berdebar2 sampai menggigil tangan..huhu!!!

saya mengalami episod berdebar ni since pagi tadi lagi..
memula ingat nak tanya en.kecik je dulu..
pastu biar dia yang tanya en.besar..
tapi oleh kerana saya masih tiada keberanian..
saya tangguh dulu..ingat nak tanya en.kecik after dia pergi lunch..
biasanya after dia lunch..mood dia ceria sikit..
buat keje sambil nyanyi2 kadang2 tu..hehehe!!!

tapi tadi bila saya balik dari lunch..
masuk je dalam ofis..saya dengar suara budak kecik..
ni mesti en.besar ada..budak kecik tu mesti anak dia..
memula tu..saya senyum je kat en.besar and bertanya khabar..
saya duduk dulu kat pc saya..
pastu saya fikir2..
dalam hati..'time ni la nak tanya..kalau ada en.kecik and si sengih tu malu plak nanti'

bila saya tanya en.besar tu..
macam biasa la dia akan tanya2 sikit..
kenapa nak cuti?dapat keje kat mana?bila start and macam2 lagi la..
tapi sebenarnya bukan la dia nak marah2 pun..
dia senyum je..pastu cakap ok..

lepas dah tanya semua..baru la saya sedar..
kenapa la nak takut sangat..sampai berdebar2 sepanjang hari..
takde pun en.besar nak cakap tak boleh ke..nak marah2 apatah lagi..
dia senyum je..tu pun nak takut..
apa la Dayang!!!

p/s: en.besar n en.kecik sedang meeting dengan rqnet..so si ravi sengih ni kena jaga anak en.besar yang teramat la nakal..kesian dia..huhu!!!

6 comments:

k.e.r.i. said...

tahniah dayang weyh!

aku still rasa macam tak percaya bila semua stok da nak kerja.

haha!

dMasyri said...

thank u..
aku pun rasa mcm xpercaya dh nak keje..huhu!!!

Abaan Pok Ya said...

gudluck utk keje..hehe..slamat training..

Amoi @ ShaSha said...

MiNachi..
B4 blK kuAtaN kiTa g bGuMbiRa dL taU!!

- syikin d'syinteru - said...

huWaa..besh nye dayang da dpt keje..huu

dMasyri said...

abaan: thank u..huhu!!

amoi @ shasha: mesti la..kite kumpul ramai2 kat umah papa k..awk kena masak mee suah utk sy..

syikin: turn kamu pn akan tibe nnti..