kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Wednesday, October 22, 2008

hati saya berdegup kencang a.k.a usia semakin lanjut

saya baru lepas tanya kat en.ajay devgan..
boleh ke tak saya xnak datang keje ari sabtu nanti..
saya punye perasaan takut tue..
macam nak pergi amek result spm..huhu..

last week..saya tipu die..
saya kate kat die..
saya xboleh datang keje ari sabtu sebab ade emergency..
padahal saya duduk lepak2 kat umah je..
saya sanggup tahan lapar..sebab saya xboleh kuar pergi beli lunch..
macamane kalau saya terserempak ngan ajay devgan and the gang tengah lunch?
kantoi la saya..
akhirnye pukul 4 petang baru saya berani keluar..
itu pun saya tunggu teksi kat depan caltex je..
tak berani nak pegi kat bus stop..
takut diorang tengah tunggu bas nak balik umah plak..

tapi masalah saya sekarang..
saya dah beli tiket bas ke chini..
berminggu-minggu yang lepas..
masa tue saya x terpikir pun nak tipu ajay devgan..
sekarang bile nak mintak cuti..
mula la terketar-ketar..
hehehe..

dah..tutup cite pasal ajay devgan tue..

petang semalam..
saya nak turun pegi sembahyang..
zohor + asar..biasa la combo..huhu!!!
tapi yang sengalnya..
saya turun nak pegi sembahyang..
tapi telekung saya tinggal kat ofis..
apa kes????

malam semalam..saya mimpi..
saya pergi hari kerjaya..
pastu saya bawak resume sangat2 banyak..
saya drop resume saya kat sume company yang ade..
company yang xde kena mengena ngan IT pun saya dropkn gak..
hehehe..
ini la namenye..meyesal kemudian tiada gunanya..

saya berfikir..
kenapa sejak akhir2 ni..
saya selalu lupa benda yang xsepatutnya saya lupa..

nama pun nak pegi hari kerjaya..mesti la kena bawak resume..
pastu..
nak pegi sembahyang kalo xbawak telekung..nak pakai ape???

aigo..mungkin ini petanda usia semakin bertambah..huhu!!!

p/s: HEPI BIRTHDAY TO AMER KHALID...yang keberapa ye???

p/s/s:pegi check bank islam..mungkin ade penambahan wang..saya dapat extra RM280..huhu!!!

13 comments:

iylia said...

wa..makin btambh duit ko ye??

dMasyri said...

cube la ko check gak..
aku rase tue duit ptptn yg xcukup aritue..
rasenye la..huhu!!!

Sarah Ezeeliya said...

hhee..lebihan ptptn..eh dayang..ko nih pandai gak merapu meraban eh..sedap jer ayat2 ko ku bacer..congratez!!

dMasyri said...

hahaha..
tue la kesannya suke sangat bace blog yang merapu2..huhu!!!

aShaBuLz said...

dh check dah dlm bank islam...xdak pon dpt duit lebih? dayang tipooo..haha

Nadia said...

dayang mesti rase sunyi kn pda x dok skali..mcm mane dpt x cuti sabtu nie

dMasyri said...

ashabulz:kamu dah tua..diam!!!huhu..

nadia:sunyi gak la..sehari bleh kire words yg kuar dr mulut aku nie..huhu!!!
erm..nasib baek dpt.xsia2 berdebar..hehehe!!!

rahimin idris said...

woi, tu duit aku la! tersilap bank in ari tu!

dMasyri said...

hahaha..
masuk dalam akaun sy..
jadi hak milik sy la..

syinteru152 said...

eh.btul ke de pnambahan duet ptptn ?
huu...[muke mngharap+mate bersinar2~bertanye skali lagi]-> betul ke dayang?

dMasyri said...

hehehe..
xtau la btul ke x..
org kate camtu..
cube la check..
huhu..

firda said...

btul2..sy pun dapat..haha..syok!!!

syinteru152 said...

hehe..btul la dayanggg...swonok nye pebile dak yg x dpt elaun mcm aku ni dpt duet sec tbe2..rm280 tu tbe2 nmpk cm byk je...huu...cian same guwe kn?? - "p