kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Friday, January 2, 2009

7 perkara di hari pertama bekerja..

Perkara 1

saya baru mula bekerja arini..
pagi tadi ada rase sedikit cuak..
takut ada orang buli..
tapi sampai sekarang..[1.00pm] saya masih tak diberi apa2 kerja..
saya sedikit bosan..
pc en.norizam yang mereka suruh guna tu tak boleh nak connect dengan internet..
tak tahu kenapa..
sekarang saya menumpang di pc kak tun sementara dia pulang jap untuk lunch..[arini hari jumaat..lunch hour panjang sikit].

Perkara 2
saya di tempatkan di PTG,Kuantan..
kiranya saya duduk di client side la..
minggu depan..saya kena pergi ipoh selama seminggu..
ada training lagi rasanya..
ish!!!menyusahkan betul la..
dulu kata kalau saya pergi genting tu..
dah tak payah nak training2 lagi..
ni bila saya dah start kerja..suruh pergi training lagi..
kalau saya tahu..baik saya tak payah pergi genting aritu..
boleh saya cuti raya haji lama sikit..
Perkara 3
saya masih belum dapat rumah sewa lagi..
oleh itu..pagi tadi papa hantar saya..
balik nanti pun papa datang ambik..
mesti ada orang ingat saya ni anak manja..
1st day kerja pun ayah tolong hantarkan..
macam budak darjah 1 nak mula sekolah..
huhu..
Perkara 4
saya tak tahu nak buat apa sekarang ni..
nasib baik saya dah terpikir ini semua akan terjadi..
oleh itu, malam semalam saya dah print novel twilight untuk chapter 2..
malangnya..saya membaca dengan pantas pula kali ni..
baru pukul 10 pagi saya dah habis baca semuanya..
terpaksa la sambung membaca di pc pula..
aduh!!!sakit mata..
Perkara 5
pc en.norizam ada password..
tak ada siapa kat sini yang tahu password dia..
kat hint tu dia letak 'norizam' je..
lepas hampir sejam saya berusaha..
saya ternampak satu surat atas meja dia..
ada no ic dia kat situ..
saya try masuk besday dia..811009..
yeah!!!berjaya...
ramai betul orang suka letak besday as password kan??
kalau pc kamu tu ada banyak barang2 secret..
buat la password yang kreatif2 sikit..huhu!!!
Perkara 6
PTG ni masih lagi bersepah2..
sebab ada dept yang baru pindah..
sebab itu la saya masih belum dapat pc lagi..
kat sini ramai akak2 n makcik2 yang sudah berumur saja..
mungkin saya paling muda..
saya terselamat sikit dari makcik2 kepoh
sebab it dept ada ruang sendiri..
tapi kak tun tempat saya menumpang ni..
boleh tahan gak kecohnya..
dia baru pulang dari mekah..
jadi dari pagi tadi saya dengar dia bercerita pasal mekah tu..
tapi dia bagus gak..
sebab dia bagi saya tudung dari mekah..
hehehe!!!
Perkara 7
keyboardpc ni sedikit menyakitkan hati..
spacebar die kadang2 tak berfungsi..
jadinya..sayaterpaksa edit semula yang saya dahtaip tadi..
kecuali perkara 7 ni sebab saya nak tunjuk kepada kamu..
huhu!!!
[mostly, ok je bila sayamenaipperkara 7 ni..kalautakdie bersambungsatu ayatcamyang ni..hehehe]
p/s: memang menyakitkan hati la blogspot ni..saya dah malas nak betulkan..nanti saya edit2 pun tetap jadi camtu gak..

1 comment:

superior said...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog!
runescape money