kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Saturday, February 14, 2009

award aka tag..[jangan simbah cat merah ye encik..]





award ni saya dapat dari en.keri tapi setelah di ugut simbah cat merah baru saya buat..huhu!!!sori ye encik..saya kan konon2 busy sekarang ni..=P encik ni saya kenal dah lama..time memula masuk utem dulu..sebab kami satu kelas..BITD05-BITD08...malas la nak cerita panjang2 pasal encik ni..kamu baca je la blog dia ye..silakan melawat blog beliau..[tengok keri..aku siap promote lagi..huhu!!!]


Peraturan untuk menerima award ini ialah:
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!



10 fakta/hobi saya..

1) saya suka lembu hitam putih yang cute..so hobi saya mengumpul barang2 lembu..sekarang saya suka kumpul barang2 baby yang berunsur lembu pulak..sangat la cute!!!tapi tadi saya nak pergi beli beg baby yang ada lembu timbul tu tapi dah tak ada..cari kat tempat lain pun tak ada juga..K.E.C.E.W.A!!!=(

2) saya suka baca novel..time sekolah dulu saya suka baca novel melayu yang alaf 21 tu..tapi sekarang dah bosan sebab jalan cerita semua macam sama je..mula2 tak cinta pastu cinta..mula2 cinta pastu kawin pastu suami lari dengan perempuan lain, pastu suami datang semula tapi time tu isteri dah jumpa cinta sejati..oh!!!sangat tak menarik..jadi saya beralih dengan english novel..banyak sikit pilihan..saya suka baca novel dari little black dress books..tapi sekarang tengah addicted dengan twilight series..kadang2 rasa nak cari bfren vampire macam edward cullen..hehehe!!!

3) salah satu channel favourite saya Hallmark..banyak true stories yang best2..tapi tak tahu la kalau kamu x suka..saya kadang2 berjiwa old school jugak..hehehe!!!series kat Hallmark pun banyak yang best2..ada The Nanny yang memang boleh layan sepanjang zaman macam Friends..huhu..

4) hobi saya yang baru sekarang ni..siang ikan bilis..aritu angah pergi pasar tani..dia pergi beli ikan bilis sampai sekilo..ni kalau makan setahun pun x abes..tapi sekarang seronok pulak siang ikan bilis sambil tengok tv..kadang2 lawan dengan angah siapa siang paling banyak..hehehe!!![ada siapa2 ke yang xtahu apa tu siang ikan bilis?]

5) kalau kat ofis..saya paling muda.oleh kerana rasa hormat, saya x pandai nak tolak kalau orang mintak tolong..tadi saya kena sound dengan bos..'jangan baik sangat dayang, nanti semua kerja diorang suruh awak buat..penat la awak..' [baik kan bos saya..huhu!!!] tapi saya rasa kalau kamu jadi saya..kamu pun akan buat benda yang sama..lagi satu, saya baru lagi kerja..jadi saya masih x pasti mana kerja yang saya kena buat dan mana kerja yang saya x sepatutnya buat..

6) hp saya yang ada wallpaper lembu tu..pagi tadi tetiba bengong..ish!!!kenapa time2 camni nak rosak pula..tunggu la saya bergaji besar sikit baru rosak..saja je x bagi saya beli hp canggih2 sikit..huhu!!!

7) saya mengamalkan gaya hidup sehat sekarang ni..time pergi kerja saya kena berjalan lebih kurang 5 minit..time balik jauh sikit..memula naik jejantas dalam 2 minit..pastu jalan kaki dalam 10 ke 15 minit..jadi total hari2 saya berjalan kaki dalam 27-30 minit..setengah jam tu..cukup la untuk menjadikan saya semakin kurus kering..=P

8) sekarang saya semakin malas nak check frenster..facebook pun malas..semua request saya x approve lagi..M.A.L.A.S...berblog pun dah semakin malas..kalau tak ade orang ugut nak simbah cat merah..sure saya x complete kan entry ni..hehehe!!!

9) saya lapar..tengah tunggu angah..dia kata nak pergi hantar baju kat abang farhan [abang ipar saya] je..tapi ni dah dekat setengah jam pun x balik2 lagi..hospital bukannya jauh sangat..telur goreng pun dah sejuk tu..[menu malam ni..nasi lemak angah masak semalam + sambal tumis baru masak petang tadi + telur goreng dah sejuk].

10) panjangnya saya membebel..saya tengok en.keri jawab semua sebaris je..ni kalau exam essay boleh dapat markah penuh..tapi mungkin kena potong markah sikit sebab terpesong..hehehe!!!

pemenang award ini ialah:
1) noddy [kena buat gak..kalau x aku pula yang merajuk..]
2) farah [aku rasa ko memang suka la jawab tag..betul kan?]
3) firda [sebab awak rajin update blog sekarang ni..]
4) shasha [awak sama cam farah..]
5) iylia [ni hadiah besday ko..hepi belated bornday..sori aku lupa gile..hehehe!!!]
6) sara a.k.a jijah [kenapa kamu dah lama x update blog?]

p/s: saya dah lulus L..nasib baik..kalau fail mana saya nak letak muka?

5 comments:

elnadia said...

kahkahkah. ade ke suke siang ikan bilis? ko mmg ganjil dyg. hehe. aku buat nanti2 k? sekarang agak bizi.

dyg. aku tgh marah dgn seseorang tapi aku tamo marah2. aku tak mahu benci tp aku dah terbenci!~ [abaikan suara hati aku]

IyLia said...

time kasihla ats hadiah besday ni dayang..
rajin2 blaja driving

farah said...

hahaha..sape kate aku rajin membuat tag..ko xbace post aku yg dulu2 la tu.aku ponj terpakse mcm ko jgk..wuuu~~

dMasyri said...

elnadia: hahaha..seronok la siang ikan bilis..cuba la..=P

sabar ye..semua tu dugaan..[tapi aku nak tahu siapa boleh kn?]

iylia: sama2..
aku memang rajin..xsabar dah nak dapat lesen ni..huhu!!!

farah: cuba ko baca dengan nada yang betul mesti ko paham apa yang aku maksudkn..hehehe!!!

k.e.r.i. said...

haha.
tau pun takut.
lepas ni boleh kasi ko tag lagi.
pastu ugut-ugut nak simbah cat.
tapi jangan la sampai mention aku ugut ko sampai 2,3 kali.
rasa bersalah la pulak.

~ kita sebenarnya da lama dekat. kita kan satu kmns. sila muntah dengan ayat aku.

~ mana ko beli baju baby lembu yang ko post aritu?
aku pun nak belikan untuk anak saudara aku ler.

~ nasib baik da lulus L. lepas ni P pulak weyh. haru biru la ko.