kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Wednesday, November 26, 2008

Lemon Tree..Firda dan Hot.fm



video

saya dah addicted kat lagu ni..
lagu ni sebenarnya lagu fool's garden..
tapi telah di-korea-kan oleh park hye kyung
so kat bawah ni saya letak lirik yang english..
kalau letak lirik korea pun kamu bukan paham pun..

kalau siapa2 nak lagu ni..
boleh request kat ym..
saya malas nak cari link untuk download lagu tu..


I'm sitting here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time
I got nothing to do
I'm hanging around
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast
I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree

I'm sitting here
I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired
Put myself into bed
Well, nothing ever happens and I wonder

Isolation is not good for me
Isolation I don't want to sit on the lemon-tree

I'm steppin' around in the desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen and you wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just another lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
And I wonder, wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see
Is just a yellow lemon-tree

tetiba saya teringat satu kisah yang ada kena mengena ngan lemon ni..

beberapa bulan yang lepas
firda masih roomate saya..
siapa yang rapat ngan firda ni mesti tahu
betapa dia 'suka' dengan blackhead dia tu..

saya plak suka dengar radio..
satu hari..saya dengar dalam hot fm..
kalau nak hilangkan blackhead ni boleh guna lemon..

so saya and firda pun cuba la..

bagi saya yang berkulit macam warna tanah ni..
takde la nampak sangat kesan sampingan tu..
tapi bagi firda yang kulit dah ala2 warna tepung tu..
rupa dia dah macam anak mat salleh baru datang malaysia..
habis merah2..lebih2 lagi kat area atas pipi..
kesian dia..bukan salah saya ye..
salahkan hot fm..huhu!!!

thanks to sara aka jijah..


terima kasih kepada sara aka jijah
sebab bagi saya award ni..

saya tak boleh membebel panjang2..
masa sangat terhad..
saya sekarang berada di sebelah ajay devgan..

so saya nak kasik award ni kat

nutt
k.e.r.i
shasha
firda
pika
aisyah
emmy
ain
iylia


Tuesday, November 18, 2008

menyampah

pagi tadi macam biasa la..
saya pergi keje jalan kaki..
pastu lalu depan OCBC Bank..
tiap-tiap hari memang akan ada abang2-gatal-suka-bagi-salam..
diorang ni macam keje angkat2 barang kot..
sebab selalu saya lalu..mesti diorang tengah angkat kotak2..

biasanya diorang ni just bagi salam je..
pastu tanya2..
nak pergi mana???keje ke???dah makan???
macam2 la lagi..
setakat macam tu..
memang ada sedikit rasa menyampah tapi boleh la terima lagi..

tapi pagi tadi..
saya lalu la macam biasa..
pastu saya nampak sorang laki ni..
pakai kemeja..kemas la..
saya rasa ni mesti orang ni pangkat tinggi sikit dari abang2-gatal-suka-bagi-salam tu..
jadinya saya berperasaan sedikit lega..
dalam hati..'mesti diorang tak kacau hari ni..'

tapi hakikatnya..
bila lelaki tu nampak je saya lalu terus je dia kacau2..
buat bunyi2..
buat muka gatal..pastu bila saya lalu depan dia..
dia tahan saya..pastu buat suara gedik..
'adik..nak pergi mana ni??nak abang hantarkan??'

ohhhhhhh..tolong la..
saya geli sampai rasa nak muntah..
kamu bayangkan..
lelaki tu muka serabut macam perogol..
pendek..gemuk..perut buncit..
rambut kerinting..
lagi satu dah tua..macam dah ada anak bini..

kat sini sebenarnya bukan diorang je yang suka kacau2 orang ni..
pakcik umah depan esso pun sama gak..
sapu2 laman umah..sambil bersiul2..
pandang2 sambil sengih2 gatal..
lagi..pakcik2 kat flat mppj tu pun 2x5..
ada sorang tu..sambil dukung anak pun boleh kacau2 lagi..

bagi saya kan..
kamu lelaki2 muda yang suka kacau perempuan..
memang saya nyampah..tapi masih boleh terima..
tapi..
kamu lelaki2 tua dah ada anak bini..
dah umur macam ayah saya..
tak payah la kacau2 perempuan lagi..
insaf la..
kalau kamu tengok anak perempuan kamu kena kacau macam tu..
ada rasa nak marah tak??

p/s: sejak ravi sengih ni balik..perjalanan download saya tidak lancar lagi..ktorg kena berebut..sape cepat die dpt..huhu!!!

Thursday, November 13, 2008

D.A.P

Saya secara tak sengaja dah terinstall DAP

[saya bukan berpolitik..nama betul dia Download Accelerator Plus]

skang keje men-download saya menjadi semakin mudah..

tapi saya masih lagi keliru..

transfer rate dia akan berubah dalam sekelip mata..

memula kamu tengok 169 KB/s..

pastu kelip mata..

dah tukar jadi 0.1 KB/s..

pelik kan???

lagi satu..ape yang 4 connections tu???

internet connection ade 4 ke??

ishhh..keliru..saya keliru!!!

kan saya dah kata..saya bodoh sikit dalam bab2 network ni..huhu!!!

p/s: ketika menaip entry di atas..ajay devgan datang..tanya pasal apa saya kena buat after habis LI ni..bila saya kena hantar report semua tu..bila saya dah terangkan semuanya..dia kata saya boleh letak inventory system yang saya kena check berkali2 tu dalam report nanti..yeah!!!!selesai satu masalah..saya dah boleh start buat report LI..hehehe!!!

p/s/s: to pika..aku xde mood la nak amek gambar skang..lgpn ajay devgan mesti wat muka pelik bile tgk tetibe je aku amek gmbr..so aku wat tag tue lambt skit ye..

good girl vs bad girl

malam semalam saya ada sesi pillow talk dengan kak siti, roomate baru saya..
dia terkejut sebenarnya sebab saya cuci toilet..
ye la..saya kan budak baru..
dia segan la bila saya pergi cuci toilet tu sampai berkilat..[rajin kan saya???hehehe]

dia kata dulu time memula dia masuk umah tu..dia selalu gak mengemas..
cuci toilet..sapu sampah..mop lantai..
dia kan keje petang..so ada la masa nak buat semua tu time pagi2..
tapi bila dah lama2 duduk kat situ..
dia rasa dia sorang je yang bersungguh2 buat semua tu..
orang lain nak tolong buang sampah pun malas..
so dia dah tak merajinkan diri lagi nak buat semua tu..
just dalam bilik ktorg je la dia selalu kemas..
yang kat luar tu..bila dah tak tahan sangat baru dia kemas..
ye la kan..yang mengemas sorang je..yang buat sepah sampai 6 orang..
mana larat macam tu..[dah macam mama punya ayat bila membebel..huhu!!!]

so dia pesan kat saya..
"kalau larat kemas la..kalau tak biarkan je..jangan sampai kita tak boleh nak buat keje lain sebab sibuk mengemas umah.."

sebenarnya..
saya ni bukan la rajin sangat nak mengemas..
bagi saya..
tak kemas takpe..tapi jangan pengotor..
sebab tu la saya cuci toilet tu sampai berkilat..
ye la..cuba kamu pikir..
kamu nak basuh baju atas lantai toilet..
tapi kalau lantai tu pun xbersih..
macam mana baju yang kamu basuh tu nak bersih..
betul tak???
lagipun toilet umah saya tu..
dah kotor sangat..
saya dah sampai tahap nak masuk pun geli..
so since 1st day saya masuk umah tu..
saya dah cuci toilet secara berperingkat..
sampai la semalam baru saya cuci secara menyeluruh..
tu yang kak siti baru perasan..huhu!!!

lagipun..sebagai perempuan..
saya rasa saya kena jadi pembersih..
tak banyak sikit pun jadi la..
malu la..kalau orang kata kita ni pengotor..
perempuan + pembersih = good girl
perempuan + pengotor = bad girl
betul kan???

p/s: saya masih lagi takde keje skang ni..ajay devgan sejak si ravi sengih balik..dah tak peduli saya lagi..saya chat depan mata dia pun..dia buat tak peduli pun..bagus gak kan camtu..macam skang ni..saya tengah menaip laju2..dia tak peduli pun..kalau dulu mesti panjang je leher dia nak tengok saya buat apa..hehehe!!!

Tuesday, November 11, 2008

5 perkara



Perkara 1

Saya dah pindah umah baru..lagi murah dan lagi meriah
1 umah kongsi 7 orang..
saya xperlu lagi duduk menyendiri dalam bilik macam kera sumbang..
kalau saya mati lepas ni..bukan lagi sebab mati xbercakap..
tapi 1 je saya xsuke..toilet mereka kurang memuaskan..
ape perasaan kamu..budak baru pindah bersihkan toilet sampai berkilat..
kamu dah duduk umah tue bertahun2..
ade x rase cam nak ngumpat budak baru tue???

Perkara 2

Roomate baru saya nama die kak siti..die ni tua 7 tahun dari saya..
die cikgu kat sek.assunta..keje die start pkul 12.30 sampai 6.30..
best kn jadi cikgu..next week cuti sekolah sebulan..die pun cuti sebulan gak..
pagi-pagi saya nak pegi keje..die tolong bukakkan pintu..
pastu pesan.."jalan baik-baik ye dayang.."
ohhhh...saya rase disayangi..

Perkara 3

Last weekend..saya tido umah Papa..
Nutt dan Fida pun ade gak..
saya bawak laptop saya pergi umah Papa..
takut dah ramai2 nanti xcukup plak 1 laptop je nak tengok cite..
pastu sebab saya nak kuar ngan Along n Emmy plak ari ahad tue..
saya tinggalkan laptop kat umah Papa..
konon xpe la xde laptop..
kawan2 kat umah dah ramai..tv pun ade..
tapi sekarang saya rindu laptop saya..
saya memang xbleh hidup tanpa laptop or computer..
memang saya budak science computer sejati..

Perkara 4

Kat office saya dah xde keje skang nie..
ajay devgan pun dah xtau nak bagi saya keje ape lagi..
ade ke suruh saya check semula inventory system yang dah dekat 10 kali saya check tu..
tue la..dulu bagi saya flowchart banyak2 suruh siapkan cepat2..
dah skang xtau nak watpe ngan saya..
bile en.besar datang mula la gelabah..
hohoho!!!

Perkara 5

Ravi sengih baru pulang dari india setelah sebulan bercuti..
ajay devgan pun dah nampak ceria sikit..
dari tadi xhenti cakap..
macam2 la tue nak cite kat ravi sengih tue..
maklum la mereka kan bestfren..
saya gak la yang masih kesunyian di office nie..huhu!!!

p/s: sy dah addicted kat lagu korea skang..kamu yang ade lagu korea best2 bleh la send kat sy ye..hehehe!!!