kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Wednesday, January 20, 2010

rain gone..rainbow here!!!


mini pouch yang berbunga butang tu
mendapat sambutan juga..
ramai yang suka..
dan saya pun busy la mencari butang
half of them saya beli kat Zaman Moden
kedai jual barang2 jahit kat Kuantan ni..
and other half saya beli dari ButtonPlanet..


so yummy rite?

and other project in progress..


felt alphabet fridge magnets..
done with cutting..
can't wait to sew..

p/s: i desperately need a high resolution camera..
and also photography class..siapa nak sponsor?=P


ok..
back to the title
after a lot of thinking..
i think..i just follow with the flow..
they choose not to communicate with me..
then it's going to be their issue to deal with..
me?
just being myself is more than enough..
i've done thinking about others
and i'm glad that i'm not stuck anymore
with the burden of a problem that's not even mine..

now..
i'm smilling
the rain is gone..
and rainbow is here..
=)



10 comments:

aShaBuLz said...

aha...banyaknya butang. rambang mata.

mekarlid said...

dayang..ada butang cantik2 n harga berpatutan sila inform aku segera!
ceh2..aku nak cr butg cantik2.

dMasyri said...

ashabulz: banyak2 la baru nampak cantik..=)

mekarlid: try tgk kat ButtonPlanet..yg link aku kasik tu..kat situ sure rambang mata kalo tgk..ko nak buat ape along beli butang?nak jahit2 gak ke?

mekarlid said...

hehe..nant aku update blog.
scr x sngaja jek benda2 ni tp aku bkn nk menjahit.

tika said...

zaman moden? tika pun suke gi situ dulu..rindunye kat kuantan :-D

aimila said...

hi dayang..
selain dari 'new age' (translation utk zaman moden tu), akak suka pegi ke inai sewing house-sebelah ngan hotel greenleaf tu. kat sana pon bnyk butang cantek2. lagi satu kat situ kedainya lebih t'atur dr zaman moden tu (pd pendapat akaklah-cerewet gak errkkk).

dMasyri said...

tika: jom la dtg kuantan..bleh lepak same2..huhu!!!

kak aimila: dyg tau kedai tu..dyg beli 1st sewing machine kat situ..kedai tu pn best gak..tp ssh skit nak pegi sbb dyg xpandai nak parking area situ..kalo zaman moden dyg jln kaki je dari hospital..hehe!!!haah..zaman moden bersepah..kalo kat inai tu kemas n cantik je dia susun butang2 tu..

Kancilbiru said...

bila tah nak pandai jahit menjahit ni..ish ish..

Anonymous said...

Hai..erm..sy nk tahu mcam nk dpatkan bntuk huruf yg cntik untuk jhitan felt dan cra nk mmtong kain felt supaya huruf2 akan npak serupa dan xbrubah bntuk..ni email sy fatindanny23@yahoo.com..hope bleh bntu sy..:)) thanx ya

McNa said...

ni fridge magnet ke