kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Tuesday, March 24, 2009

lilstitchy non-april fool giveaway





i really2 want this..
and now lilstitchy a.k.a lian is having a giveaway..
for april fool..
please lian..give me this..huhu!!!

saya memang menanti saat2 ini..
barang2 yang lian ni buat semua best2..
cool and cute..
lian juga ada blogshop..
LILSTITCHY SHOP
barang2 kat situ semuanya affordable

act, i just found her blog last week..
maka, tak banyak yang saya tahu pasal lian ni..
tapi one thing for sure..
she loves sewing so much..
kan lian?
hope satu hari nanti saya akan pandai menjahit macam lian juga..
make cute stuffs..
and ada blogshop sendiri..
amin..=)

Nur Iklil Farhana..


kamu masih ingat ini?
dan ini?
maka ini la 'hasilnya'..=P


kecik je dia..
masa lahir berat dia 2.65kg je..


bila ambil gambar dekat2..
nampak macam tembam sikit..
huhu..

dia baru lahir semalam
23 Mac 2009
pukul 2.42 petang..
orang tua2 kata..kalau lahir time tengahari macam tu..
selalunya bila besar degil..
tak apa..kita tunggu dan lihat saja..
hehehe..


p/s: mama kata saya lahir pun kecik macam tu gak..hehehe!!!

Sunday, March 22, 2009

peasant blouse - first try..


saya dah lama tak menjahit sebenarnya..
saya pernah belajar menjahit time tunggu SPM dulu..
tapi lepas masuk matrik..saya dah jarang sangat menjahit..
kalau ada pun cuma tolong2 mama je..itu pun boleh kira dengan jari..
since mama dah tukar mesin jahit beberapa tahun yang lalu..
saya memang tak pernah menjahit lagi..
mesin jahit sekarang tak macam dulu..
pijak sikit je dah jalan..
yang dulu kena 'kayuh' baru boleh menjahit..hehehe!!!

last week saya jumpa blog kak maya ni..
blog dia best..barang2 dia semua cute2 and menarik..
saya tertarik dengan peasant blouse dia buat..
lagipun dia ada kasi tutorial macamana nak buat blouse ni..
so saya pun try la..
ini hasilnya..



banyak kecacatannya lagi..
kalau kamu tengok betul2..
benang banyak terkeluar2 saya jahit tak cukup kemas.
lagipun niat nak cuba2 je so malas nak jahit tepi..



saya jahit guna kain2 lebihan baju kurung..
saja nak cuba..
saya tak dapat buat serupa macam kat bawah ni..
bahan2 tak cukup..
getah untuk kat leher pun saya pakai yang besar..
getah yang kecik tiada dalam simpanan..
lengan pun tak boleh nak buat macam kat bawah ni..
tapi saya rasa bagi saya yang baru belajar ni
kira ok la tue..
kan?=P



nie original picture from kak maya..
cute kan?
saya akan cuba lagi sampai saya berjaya buat macam ni..

next mission : peasant blouse untuk saya..hehehe!!!

Wednesday, March 18, 2009

birthday presents - Feb



here the besday gift for Shasha..
cute n sexy kan?
sangat sesuai dengan beliau..
betul x kawan2..
hehehe..

saya beli ni kat 
LOVELY STICHES
credit to annie..
she's so nice..
handicrafts dia buat pun semua cute2..
and menarik..
lain dari yang lain..
harga pun reasonable
so boleh la try..

p/s: shasha..jangan lupa besday saya ye..saya tuntut nanti..hehehe!!!

Thursday, March 5, 2009

compromise


You gave me two alternatives 
that you could live with,
 and I chose the one that 
I could live with. 
That's how compromise
 is supposed to work. "

from Edward Cullen to Isabella Swan...



p/s: saya sangat2 addicted dengan twilight series..dan juga online shopping..*wink*

Tuesday, March 3, 2009

i wish i'm not that bad..



video

video ni bos saya yang send..
cool kan bos saya..
hehehe!!!