kalau berminat dengan barang2 handmade dalam blog ni boleh email kat dmasyricraft@gmail.com..:)

Friday, April 16, 2010

owl haven <---- new craft shop in kuantan



saya lupa nak ambik gambar kedai tu
so saya tepek gambar business card die je la
boleh nampak kan?
kedai ni dekat dengan Oldtown White Coffee
dekat Jalan Beserah..

saya jumpa kedai ni beberapa minggu yang lalu
time breakfast kat Oldtown
tapi baru arini ada masa nak tulis dalam blog
owner kedai ni Mrs.Aw..
sangat2 baik..
actually,me n Kak Yana pernah jumpe Mrs.Aw ni
kat kedai alat2 jahit
pastu ktorg tegur die
sebabnya dia bawak beg yang dia buat sendiri time tu
so ktorg nak tau mana dia beli kain tu
akhirnya dia offer nak belikan untuk ktorg..
after tu ktorg dah lost contact

memula saya masuk kedai tu memang tak perasan
bila dah borak2..baru ingat dia la orang yang pernah tolong saya dulu
ini la orang kata..jodoh!!!
hehehe..

ok la..panjang pulak intro
kedai ni sangat2 best juga
ade jual felt..macam2 jenis
ada cotton yang cantik2 juga
banyak barang2 Clover
button cantik2 pun akan ada kata Mrs.Aw aritu
pastu yang paling best
buku2 kat situ..
macam2 ada..
untuk felt..patchwork..sewing..cross stitch
saya lepak dekat sejam setengah belek2 buku yang dia ada
Angah nak pakai kereta time tu
kalau tak sure saya lepak lagi lama
huhu..

saya dah janji dengan Mrs.Aw nak promote sikit kedai dia dalam blog saya
so kalau kamu nak pergi kedai tu
nanti jumpa Mrs.Aw mention la nama saya ye..
hehehe..

kalau nak direction yang lebih pasti
boleh email saya ye..
kalau nak saya bawakan pun no hal
:)

12 comments:

Sitisifir10 said...

Udah lama tak nyinggah sini :) makin comel mini pouches awak...g kaler pink awak bg akak dulu masih digunakan sampai bertukar kaler pun :P

aimila said...

lenkali nk pegi hello kak ila errkk..bole pegi sama2 dan laypark lama2 kat situ. hari2 kak ila lalu kat situ sbb laluan nak hntr anak ke sekolah. tapi belum sempat masuk lagi. memang pernah berniat nk pergi..tp lepas baca dayang punya entri hari ni jugak kak ila pegi!! wuhuu!!

nabillah said...

comelnye pouch3 ne saye suke sgt3 <3

anyway cane nak beli dpd awak ea?saye nak beli sgt3
n saye pn suke tgok button3 comey ne tp xtaw nak beli kat mane..
n kain3 tu bole beli kat mane?

dMasyri said...

kak siti: tenkiu2..pasni bleh la order plak..huhu!!!

kak ila: jom2 pegi same.tp akak nk exam kn nnti?after akak exam la baru pegi.dyg pn bleh kumpul duit.aritu pegi jap je dh abes dekat rm100..huhu!!!

nabillah: tenkiu2..bleh email dyg - bintangbiru_dms@yahoo.com. nnti dyg cite detail sume dlm email ye..

n.a.i said...

Dayang, hai..
betul ke ada kedai ni.. huhu tapi sangat tak familiar dengan area sekitar situ

btw ini mama yang hantar baby sama taska dengan hana tu. lama dah tak bertmbung ngn dayang..

ish ish habis la duit kalau ada kedai-kedai macam ni berdekatan!

cik PELANGI . said...

hay , an i have their address ?
email me : aujisamsudin@yahoo.com
thanks you ! :)

suhaili said...

ouh2..suda lame mencari kedai craft kat kuantan..hehe..dkat mane yer?
hot_splitz@yahoo.com

Dewi's Artwork Station said...

ha..kedai ni hari semalam baru lalu!
sebelah SABS aje kn..skolah lama..haha..

tp masa lalu tu mlm..kedai da tutup..huhu..one day nak p..dyg roger la kite sekali kalau nk gi ek..

dayang izul said...

Kedai ni ada jual benang kait x? Kt mna ek ada jual benang kait kt kuantan ni?

The Lemonade Maker said...

Kedai nie dah tak wujud. Pergi carik kat Star City depan Restoran Al Edrus tu. Dah jadi Cutie Corner - still jual fabric and some craft stuff tapi tak banyak sgt.
Nasib baik boleh pergi KL untuk shopping fabric.

Edina Shaharuddin said...

:)

suzila hashim said...

Email sy sis hashimsuzila@gmail.com